Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Fesleğen soslu Kelebek makarna salatası
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1108286" data-attributes="member: 41"><p>İçindekiler</p><p></p><p> 500 gr makarna (örn. farfalle)</p><p> 2 koçan tatlı mısır</p><p> 1 biber</p><p> 1 salatalık</p><p> 1 kırmızı soğan</p><p> 1 demet turp</p><p> 150 gr çekirdeksiz zeytin</p><p> 200 gr roka</p><p> 250 gr çeri domates</p><p> kızartmak için bitkisel yağ</p><p></p><p>Sosu için:</p><p></p><p> 20 gram fesleğen</p><p> 4 yemek kaşığı zeytinyağı</p><p> 1,5 yemek kaşığı elma sirkesi</p><p> 2 çay kaşığı hardal</p><p> 1 çay kaşığı agav şurubu</p><p> Tuz</p><p> biber</p><h2>Fesleğen soslu Kelebek makarna salatası</h2><p>hazırlanisi</p><p></p><p> Makarnayı bol tuzlu suda paketteki talimatlara göre pişirin, sonra süzün ve büyük bir servis kabında soğutun.</p><p></p><p> Erişteler pişerken kalan malzemeleri hazırlayabilirsiniz: Mısır tanelerini koçandan kesin (tek tek çıkmamaları sorun değil, daha büyük parçalar halinde bir arada kalmaları sorun değil). Dolmalık biber, salatalık ve kırmızı soğanı ince ince doğrayın, turpları dörde bölün ve zeytinleri küçük parçalar halinde kesin. Rokayı kabaca doğrayın ve çeri domatesleri ikiye bölün.</p><p></p><p> Bir tavada biraz bitkisel yağı ısıtın ve mısır ve doğranmış biberleri orta-yüksek ateşte yaklaşık 5 dakika soteleyin. Doğranmış soğanları ekleyin ve yarı saydam hale gelene kadar yaklaşık 2 dakika soteleyin. Tavayı ocaktan alın ve ikiye bölünmüş domatesleri ekleyin, tava sıcaklığında hafifçe yumuşamasını sağlayın.</p><p></p><p> Salata sosu için fesleğen, zeytinyağı, elma sirkesi, hardal ve agav şurubunu uzun bir kavanoza koyun ve pürüzsüz, yeşil bir sos oluşturmak için bir daldırma blenderiyle karıştırın. El blenderiniz yoksa fesleğeni de ince ince doğrayıp diğer malzemelerle karıştırabilirsiniz. Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın.</p><p></p><p> Servis yapmak için pişmiş makarna, sotelenmiş sebzeler, salatalık, turp, roka ve zeytinleri geniş bir kapta birleştirin ve salata sosu ile karıştırın. Tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1108286, member: 41"] İçindekiler 500 gr makarna (örn. farfalle) 2 koçan tatlı mısır 1 biber 1 salatalık 1 kırmızı soğan 1 demet turp 150 gr çekirdeksiz zeytin 200 gr roka 250 gr çeri domates kızartmak için bitkisel yağ Sosu için: 20 gram fesleğen 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 yemek kaşığı elma sirkesi 2 çay kaşığı hardal 1 çay kaşığı agav şurubu Tuz biber [HEADING=1]Fesleğen soslu Kelebek makarna salatası[/HEADING] hazırlanisi Makarnayı bol tuzlu suda paketteki talimatlara göre pişirin, sonra süzün ve büyük bir servis kabında soğutun. Erişteler pişerken kalan malzemeleri hazırlayabilirsiniz: Mısır tanelerini koçandan kesin (tek tek çıkmamaları sorun değil, daha büyük parçalar halinde bir arada kalmaları sorun değil). Dolmalık biber, salatalık ve kırmızı soğanı ince ince doğrayın, turpları dörde bölün ve zeytinleri küçük parçalar halinde kesin. Rokayı kabaca doğrayın ve çeri domatesleri ikiye bölün. Bir tavada biraz bitkisel yağı ısıtın ve mısır ve doğranmış biberleri orta-yüksek ateşte yaklaşık 5 dakika soteleyin. Doğranmış soğanları ekleyin ve yarı saydam hale gelene kadar yaklaşık 2 dakika soteleyin. Tavayı ocaktan alın ve ikiye bölünmüş domatesleri ekleyin, tava sıcaklığında hafifçe yumuşamasını sağlayın. Salata sosu için fesleğen, zeytinyağı, elma sirkesi, hardal ve agav şurubunu uzun bir kavanoza koyun ve pürüzsüz, yeşil bir sos oluşturmak için bir daldırma blenderiyle karıştırın. El blenderiniz yoksa fesleğeni de ince ince doğrayıp diğer malzemelerle karıştırabilirsiniz. Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın. Servis yapmak için pişmiş makarna, sotelenmiş sebzeler, salatalık, turp, roka ve zeytinleri geniş bir kapta birleştirin ve salata sosu ile karıştırın. Tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Fesleğen soslu Kelebek makarna salatası
Top