Patatesli Mercimek Köftesi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Malzemeler ;
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 büyük patates
Mercimekleri yıkayıp tencereye alın, üzerine patatesi doğrayıp 5 su bardağı kaynar su ilave edin ve birlikte pişmeye bırakın.
Sosu İçin 1 adet büyük soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya 1 çay bardağı sıvıyağ alıp soğanları kavurun. 2-3 diş de sarımsak ekliyoruz.
2 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek domates salçası ekleyip kavurun.
İyice kavurduktan sonra, istediğiniz miktarda kimyon, karabiber, yenibahar ekleyip karıştırın. Son olarak 1 yemek kaşığı nar ekşisi veya yarım limon sıkıp sosu Ocak’tan alın.
Pişen mercimeklerin üzerine 2 su bardağı bulguru ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp 5-10 dakika bu
şekilde dinlendirin ve dinlendikten sonra dilerseniz geniş bir tepsiye alıp üzerine sosunu ekleyip güzelce karıştırın.
1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan ile yarım limon daha sıkıp, arzunuza göre pulbiber ekleyerek karıştırın ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak köfteler hazırlayıp servis yapın.
 

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
Malzemeler ;
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 büyük patates
Mercimekleri yıkayıp tencereye alın, üzerine patatesi doğrayıp 5 su bardağı kaynar su ilave edin ve birlikte pişmeye bırakın.
Sosu İçin 1 adet büyük soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya 1 çay bardağı sıvıyağ alıp soğanları kavurun. 2-3 diş de sarımsak ekliyoruz.
2 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek domates salçası ekleyip kavurun.
İyice kavurduktan sonra, istediğiniz miktarda kimyon, karabiber, yenibahar ekleyip karıştırın. Son olarak 1 yemek kaşığı nar ekşisi veya yarım limon sıkıp sosu Ocak’tan alın.
Pişen mercimeklerin üzerine 2 su bardağı bulguru ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp 5-10 dakika bu
şekilde dinlendirin ve dinlendikten sonra dilerseniz geniş bir tepsiye alıp üzerine sosunu ekleyip güzelce karıştırın.
1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan ile yarım limon daha sıkıp, arzunuza göre pulbiber ekleyerek karıştırın ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak köfteler hazırlayıp servis yapın.
ahhh ah ah of of of yaaaaaaaaaaaaa sapir suppur :-)) ne güzelde duruyor mübarek :-))
bunun yaninda biber tursusu ne gider biliyonmu ;:)))
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler​

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)
  • 4-5 adet taze soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1,5 su bardağı köftelik bulgur
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  1. Mercimeklerimizi güzelce yıkayalım ve uygun bir tencereye alalım.
  2. Üzerine 3 su bardağı su ilave ederek mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3. Suyunu çekince bulguru içine ilave ederek karıştıralım.
  4. 30 dakika kadar tencerenin kapağını kapatarak bekleyelim.
  5. Tavamıza ince ince kıydığımız soğanı, sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  6. İçerisine salçaları ilave ederek bir kaç dakika daha kavuralım ve ocaktan alalım.
  7. Dinlendirdiğimiz mercimekleri başka bir kaba alalım.
  8. Üzerine kavurduğumuz salçalı soğanı ekleyelim. Sıcaklığına dikkat ederek güzelce yoğuralım.
  9. İyice karışan köfte harcına baharatlarımızı ve doğranmış yeşilliklerimizi ilave edelim.
  10. Malzemelerin güzelce yoğrularak karışması sağlayalım.
  11. Köftelerimize dilediğimiz şekli verelim. Ben silikon muffin kaplarına yaptım. Hem lezzeti ile hem de görsel olarak beğenilen tariflerimin arasında yer aldı :)
  12. Silikon kaplarımıza bir parça mercimek harcımızdan alalım ve bastırarak güzelce yerleştirelim. Kalıbımızdan kontrollü bir şekilde çıkartalım.
 

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör

Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler​

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)
  • 4-5 adet taze soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1,5 su bardağı köftelik bulgur
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  1. Mercimeklerimizi güzelce yıkayalım ve uygun bir tencereye alalım.
  2. Üzerine 3 su bardağı su ilave ederek mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3. Suyunu çekince bulguru içine ilave ederek karıştıralım.
  4. 30 dakika kadar tencerenin kapağını kapatarak bekleyelim.
  5. Tavamıza ince ince kıydığımız soğanı, sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  6. İçerisine salçaları ilave ederek bir kaç dakika daha kavuralım ve ocaktan alalım.
  7. Dinlendirdiğimiz mercimekleri başka bir kaba alalım.
  8. Üzerine kavurduğumuz salçalı soğanı ekleyelim. Sıcaklığına dikkat ederek güzelce yoğuralım.
  9. İyice karışan köfte harcına baharatlarımızı ve doğranmış yeşilliklerimizi ilave edelim.
  10. Malzemelerin güzelce yoğrularak karışması sağlayalım.
  11. Köftelerimize dilediğimiz şekli verelim. Ben silikon muffin kaplarına yaptım. Hem lezzeti ile hem de görsel olarak beğenilen tariflerimin arasında yer aldı :)
  12. Silikon kaplarımıza bir parça mercimek harcımızdan alalım ve bastırarak güzelce yerleştirelim. Kalıbımızdan kontrollü bir şekilde çıkartalım.
hocam bu köftenin mercimekli olması şart mı ??
 
Top