20 gün önce Soma'ya ret

_nehir_

Schrödinger'in Kedisi ♕
Özel üye
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Soma’daki maden faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. MHP ve BDP’nin desteğiyle Soma’daki madenlerin incelenmesi için Meclis komisyonu kurulmasını önerdiklerini söyleyen CHP’li Özel, bu önergenin 20 gün önce reddedildiğini açıkladı. CHP’li Özel “Manisa milletvekilleri olarak bıktık artık cenazeye gitmeye. Bu konuya TBMM, hatta Devlet Denetleme Kurulu el koysun” diye konuştu.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in açıklamaları şöyle:

“20 GÜN ÖNCE REDDEDİLDİ”

Bizim 23 Ekim tarihinde, 60 vekilin imzasıyla 20 gün önce reddedilen meclis araştırma önergemiz vardı. Her ay üç ayda bir ölümlü ve yaralamalı kazalar oluyor. 10 kez üst üste kaza yaşandıktan sonra en son kapatılmıştı. Onlarca cezaya rağmen bunlar önlenemiyor. Benim hazırladığım meclis komisyonu kurulması önerisinde, Soma’daki kazaların mercek altına alınmasını önerdik. ve BDP’nin desteği aldık. 20 gün önce maalesef reddedildi. Bu noktaya geleceği dünden belliydi.

“BIKTIK ARTIK CENAZEYE GİTMEYE”

Her gün işçi hayatının tehdit altında olduğuyla ilgili ihbarlar alıyoruz. Bu kadar ağır bedel ödedikten sonra olmamalıydı. Meclis’in hatta DDK’nın el koyması gerekiyor. Biz Manisa milletvekilleri olarak bıktık madenci cenazesine gitmeye. Bu acıya ne bizim ne ailelerin yürekleri dayanmıyor.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in 29.04.2014 (15 gün önce ) tarihinde yaptığı meclis konuşması Soma Faciası sonrası tekrar gündeme geldi.Keşke bugün her yer de yer verilip haber yapılan bu konuşmaya o gün gerekli ilgi gösterilmiş olsaydı .

Malesef Türkiye'de işler böyle yürüyor işte. Birilerine rant sağlanır, gerekli denetim yapılmaz ve bir facia yaşanır. Sonra başbakan çıkıp "Literatürde böyle şeyler oluyor , 1800'lerde İngiltere'de de olmuştu, kader.." der. Bakan ne güzel demiş. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir saçmalık olmaz.
Siyaset yapmak için yazmıyorum bunları. Yazıyorum çünkü çok üzüldüm ve üzüntümden kat kat fazla kızgınım. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.

Sadece 20 gün önce değil defalarca soma icin önerge verilmiş ama ne yazık ki o kadar sığ görüşlü insanlar tarafından karara bağlanmak zorunda ki kaale alınmadı. Yazik. Kaç çocuk kaç eş başını yastığa koyduğunda sessizce ağladı bu vicdansız insanlar yuzunden. Hala birileri de çıkıp siyaset yapmayın diyor. Pes artik pes

Geri