• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu yarışmamız başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de yarışmada görmek istiyoruz...

2010 saab 9-5

k@LpSiz_K@fKéF

Forum Onuru
İsveçli üretici Saab, yeni 9-5'in fotoğraflarını nihayet basına dağıttı. 2010 Nisan ayında Avrupa'da satışa sunulması beklenen yeni 9-5 Frankfurt'ta resmi olarak tanıtılacak.

saab.webp

Güncel 9-5 ile benzerliklerin kaybolmadığı yeni 9-5'te farların etrafında yer alan krom çıta biraz daha inceltilerek daha kibar bir görünüme kavuşturulmuş. Büyüyen ve daha sivri bir forma sahip olan ön ızgara aynı zamanda Saab logosuna evsahipliği de yapıyor.

Klasik kaslı Saab görüntüsü yeni 9-5'te yerini daha pürüzsüz ve düz çizgilere bırakmış. Hatta bu görüntüsü ile biraz Opel'in Insignia modeline özenildiğini belli ediyor. Bunun dışında tasarım bir çok ilginç detaya da sahip. Siyah A sütünları, yan camların üstünden geçen koyulaştırışlmış çizgi, yatık C sütunu ve LED stop grubu bu detaylardan bir kaçı sadece.

İç mekan ise bir Saab'ın içersinde olduğunuzu size hatırlatıyor. Aşırı desteklenmiş koltuklar bir Saab karakteristiği olarak yeni 9-5'te de bulunuyor. Kompleks hava kanalları, "7" şeklindeki orta konsol değişmeyenler arasında. El freni kolu artık yerini küçük bir düğmeye ve arkasına yerleştirilen kontak anahtarı ise start/stop düğmesine bırakmış. Yani Saab geleneksel çizgisini korurken günümüze de uyum sağlamış.

Motor kompartımanında ise 3 turbo beslemeli benzinli ve 2 dizel motor görev yapacak. Benzinli motorlar 1.6 litre 160 beygir, 2.0 litre 4 silindirli 210 beygir ve 2.8 V6 300 beygir olarak açıklandı. Dizel motorlar ise 2.0 litre hacminde ve 160 ve 190 beygir güç üretebilecek. Yeni 9-5'in hibrid bir modelide bekleniyor.

General Motors'un veya yeni adı ile General Motors Company'nin Epsilon II platformunda yükselen 9-5 2.84 metrelik dingil aralığı ile geniş bir yaşam alanı da sunacak. 513 litrelik bagaj hacmi ise oldukça iyi bir değer.

Avrupa'da 35 bin Euro baz fiyata sahip olacak olan yeni Saab 9-5, İsveçli üreticinin Frankfurt'taki en büyük kozu olacak.
 
Geri
Top