• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu yarışmamız başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de yarışmada görmek istiyoruz...

-2011 kısa çizme modelleri-

cemree

=)=)
V.I.P
Çizme alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Kış aylarının vazgeçilmezi olan çizmeleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Hangi vücut tipi nasıl çizme giymeli, işimize göre nasıl çizmeler seçersek daha sağlıklı olur?


gJRi0Rr.webp

Modadan öte birinci önceliğimiz sağlığınız olmalıdır. Ayağımızın rahat ettiği, parmaklarımızın hareket edebildiği ve parmaklar kadar topuk kısmının da rahat olduğu çizmeler tercih edilmelidir. Çok yüksek topuklar sağlık açısından tavsiye edilmez ama siz de topuklu hastası iseniz dolgu topuklu çizmeler seçebilirsiniz. Tabi ki çizmeler kış aylarında yağmur, kar ortamlarında kullanılacağı için suya dayanıklı olmalıdır. Bu sebeple süet her ne kadar moda olsa da yağışlı havalarda tercih edilmemelidir.

DvXOEcp.webp

Yollarda kayan insanlar gördüğümüzde elimizde olmadan güleriz. İşte siz de böyle bir duruma düşmek istemiyorsanız çizmelerinizi alırken tabanlara dikkat edin. Tabanı kaymayan, yeri kavrayan çizmelerle daha rahat edeceksiniz.

Son olarak çizme alırken fizik yapımıza uygun çizmeler seçmeliyiz. Kısa bacaklı hanımlar çok uzun çizmelerden kaçınmalıdır.Bunun yerine dolgu topuk ve kıyafetlerine uygun renkte çizme seçimleriyle bacakta kesikli görüntüler oluşturmadan daha uzun görünürler. Ancak uzun bacaklarınız varsa uzun çizmeler tam size göre. Uzun ince bacaklı hanımlar bilekte biten botlar yerine düz tabanlı ve uzun çizmeler ile daha şık görüneceklerdir. Bahsettiğim detaylara dikkat eden hanımlar rahat bir kış geçireceklerdir.

Çizme alırken yardımcı olabilecek birkaç ipucu

Geniş Kalçalıysanız

Sert derili, bacağı saran ve uzun çizmelere yönelmenizde fayda var. Çünkü sert deri bacakta oynama yapmaz. En iyi çözüm, bacak formunu alan strech çizmelerdir. Üstelik her yerde ve her fiyata bu çizmelerden bulabilirsiniz.

Kalçalarınız Dolgunsa
Bacak boyunda uzun, her tarafı elastik olan çizmeler size büyük rahatlık sağlar.Dekolte çizmeler, iç kısımları “v” şeklinde olanlarda kalçayı rahat ettiren bir özellikle hazırlanmışlardır.

Bacaklarınız İnceyse
Düz topuklu, blok halinde kalça hizasındaki çizmeler hitap ediyor. Dolgun bacakta uzun çizme, diğer bir yönüyle de vücudu direk gibi ve tatsız bir görünüşten kurtarıyor. Aslında ideal olan, sivri hatlı ve diz kapağını örten değişik bir modeli tercih etmek.

Ayak Bileğiniz Kalın, Kalçalarınız Darsa
Vücudunuz bu gruba giriyor ise o zaman motorsiklet modeli tam size göre. Kısa ve sonuna doğru genisleyen evaze bir çizme modelini tercih edin.

Dizleriniz Bitişikse
Siz şu ender bulunan kadınlardan sayılırsınız. Böyle fizik yapısı bulunanlar çok dar kalçalara sahiptirler. Esnek ve çok uzun çizmeler tavsiye ediliyor. Çizmenin eteğin altına saklanıp, dizkapağını saklaması gerekiyor.
 
Geri
Top