• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu yarışmamız başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de yarışmada görmek istiyoruz...

2012 BMW m5

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
BMW 5 serisinin tepe noktası olan M5 modeli standart 5 serisi araçlardan daha sportif bir çizgi üzerinde ilerlemeye devam ediyor 2012 yılında piyasaya sürülecek modeli ile.

Mi3ON.webp

Dış görünüşe baktığımızda tamponlar, yan etekler ve dikiz aynaları ile sportif havasını pekiştirirken görüntü yanında aerodinamiği etkilediği de bir gerçek. Ön çamurluk arkasında ki hava çıkışı, 4 egzoz çıkışı ve bagaj kapağı üzerinde yer alan ince spoyler ile klasik M5 modellerindeki görüntüleri yeni seriye taşıyor.

İç bölüme geçince bir devrim niteliğinde değişim göze çarpmıyor. Daha kaliteli kaplamalar ile 5 serisinin tepe noktası olduğunu tekrar söylüyor araç.

Kaputu açtığımızda karşımıza çift turbo beslemeli 4.4 litre hacmindeki V8 motor karşımızda duruyor. 560 beygir gücü ve 680 newton metre tork gibi etkileyici değerler üreten araç 0-100 hızlanmasını bu motor sayesinde 4.4 saniyede 0-200 hızlanmasını 13 saniyede tamamlıyor. 6 ileri manuel yada 7 ileri yarı otomatik vites seçenekleri bulunan aracın en yüksek hızı ise 250 km/sa ile sınırlandırılmış. Ancak M tecknik paketi ile 305 km/sa hıza çıkarılabiliyor.

Fiyatı hakkında bir açıklama yapılmazken gözler şu anda 23 haziranda yapılacak olan M festivaline çevrilmiş durumda.
 
Geri
Top