2014 YGS Başvuru Tarihi

cemree

=)=)
V.I.P
JfMlOse.jpg



2014 YGS başvuru tarihi ÖSYM tarafından açıklandı

YGS'ye başvurular 2-15 Ocak, Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) başvurular ise 21-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. YGS, 23 Mart 2014 Pazar günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek

YGS LYS 2014 başvuru tarihleri belli oldu YGS LYS ne zaman yapılacak?

Adaylar 2014-ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuru formuna ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz satışı yapılmayacak. Adaylar sınav başvurularını 3 TL karşılığında yapacak. Bir ortaöğretim kurumundan henüz mezun olmamış adaylarla mezun durumdaki adaylardan önceki yıllarda ÖSYS'ye başvurusu olan ve kayıtlarda geçerli bir fotoğrafı bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklar.

Kılavuza göre, YGS'de ortak müfredata dayalı Türkçe testi, Sosyal Bilimler testi, Temel Matematik testi ve Fen Bilimleri testi yer alacak. Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumlu olacak. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru sorulacak.



MEZUN ADAYLAR BAŞVURULARINI ÖSYM SINAV KOORDİNATÖRLÜKLERİNDEN YAPACAK

Sınava meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız geçiş hakkı olan adaylar hariç, ÖSYM tarafından merkezî yerleştirme yapılan programlar ile özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara girmek isteyen tüm adayların girmeleri zorunlu olacak. Mezun durumda olan adaylardan ilk defa ÖSYS'ye başvuru yapacak olanlar başvurularını, sadece ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden yapacaklar. Bu adayların eğitim bilgileri, yanlarında bulunduracakları diploma veya mezuniyet belgelerine uygun olarak başvuru görevlisi tarafından sisteme kaydedilecek ve ilgili diploma/mezuniyet belgesinin onaylı bir örneği bu görevli tarafından alınacak.


9SLefD0.jpg



BAŞVURUNUN TAMAMLANMASI İÇİN "BAŞVURU İŞLEMİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI" AÇIKLAMASININ GÖRÜLMESİ GEREKECEK
Başvuru formunda "YGS'ye girmek istiyorum" seçeneğini işaretleyenler 40 TL'yi, "Sınavsız geçiş hakkım var, YGS'ye girmek istemiyorum, sadece sınavsız geçişe başvurmak istiyorum" seçeneğini işaretleyenler ise 10 TL'yi kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine yatıracaklar. Başvurunun tamamlanması için "Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı" açıklamasının mutlaka görülmesi ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünün, yazıcıdan alınarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklanması gerekecek. Yurt dışında bulunan adaylardan sınav ücretini döviz olarak bankaya yatıranlar, bireysel başvuru hakları olsa bile, İnternet aracılığıyla bireysel başvuru yapamayacaklar.
Adayların ÖSYS başvurularının alınması ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştır. Başvuru esnasında adayların herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için başvuru sistemi, başvuru merkezlerine test amaçlı açılmış, başvuru merkezleri sistem üzerindeki kontrol işlemlerini yapmışlardır. Adayların, başvuru merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğu dikkate alarak, başvuru işlemlerini başvuru süresinin son günlerine bırakmamaları önemle hatırlatılır.
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.


ÖSYM BAŞKANLIĞI

2014 YGS Başvuru tarihleri OSYM ' nin takviminde belirtildi. 2014 YGS Sınavına az bir zaman kaldı. YGS Başvuru tarihleri için sınava girecekler çok merak ediyor. 2014 yılı YGS başvuruları OSYM ' den gelecek duyuru sonrasında sınava girecekler ais.osym.gov.tr adresinden başvuruarını yapacak. Daha sonra ygs sınavı için çalışmalarını hızlandıracak. 2014 YGS Banka ücreti konusunda henüz bir resmi açıklama yok. Tüm gelişmeler osym.gov.tr ' den gelecek haber ile belli olacaktır.
2014 OSYM Sınav takviminde 2014 YGS sınavı 23 mart 2013 günü yapılacaktır. Sınav başvuru tarihi ise 2-15 ocak 2013 tarihleri arasında OSYM Başkanlığı resmi internet sitesinden başvurular yapılacak. 2014 YGS başvuruları ais.osym.gov.tr adresinden kişisel olarak yapılacaktır. Önceki senelerdede genellikle hep YGS başvuruları ocak ayında yapıldı.
ÖSYM, gelecek yıl yapılacak sınavlara ilişkin başvuru tarihleri ni açıkladı. Buna göre, 23 Mart'ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na 02-15 Ocak'ta, 6 Nisan'da yapılacak Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'na (İlkbahar Dönemi) 03-12 Şubat'ta, 27 Nisan'da gerçekleştirilecek Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) 24 Şubat-7 Mart'ta, 11 Mayıs'ta yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (İlkbahar Dönemi ) 10-19 Mart tarihlerinde başvurulacak.
Üniversiteye adaylarının gireceği ve 14-15 Haziran ile 21-22 Haziranda yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına başvurular ise 21-30 Nisan tarihlerinde yapılacak.
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS Lisans) ve KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavları için başvurular da 5-14 Mayıs'ta alınacak. KPSS Lisans 5-6 Temmuz, ÖABT 13 Temmuz'da gerçekleştirilecek.
Dikey Geçiş Sınavı ise 19 Temmuz'da yapılacak. Bu sınava başvurular ise 26 Mayıs-6 Haziran'da alınacak.
Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Sonbahar Dönemi) başvuruları ise 30 Haziran-9 Temmuz'da alınacak. Sınav ise 6 Eylül'de yapılacak.
KPSS önlisans ve ortaöğretim düzeyi başvuruları da 30 Haziran-16 Temmuz tarihlerinde alınacak. KPSS önlisans sınavı 27 Eylül'de, ortaöğretim düzeyi ise 28 Eylül'de gerçekleştirilecek.
ALES sonbahar dönemi sınavı ise 23 Kasım'da yapılacak. ALES'e başvurular 22 Eylül-1 Ekimde alınacak
2014 YGS sınavı yapıldıktan sonra 140 ile 180 puan arasında not alanlar önlisans ' a başvuracaktır. 180 Puan üstü alanlar LYS sınavına başvuracak ve bunun için çalışmalarını hızlandıracak.



M2xUx9e.jpg


ENGELLİLER İÇİN YGS PUANI 100

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, özel yetenek sınavını kazanıp herhangi bir programa yerleşemeyen engelli öğrenciler için YGS taban puanını 100’e indirdiklerini açıkladı. Çetinsaya, ikinci öğretimdeki yüksek lisans sorununun aşıldığını ve alınan karar gereği artık ikinci öğretimde de tezli tezsiz yüksek lisans yapılabileceğini söyledi

 
Top