• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

2022-2023 Sezonunda Değişecek Futbol Oyun Kuralları

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
Oyun Kuralları 2022/23

images%2FGettyImages%2Fmmsport%2F90min_tr_international_web%2F01g5egn750psy0j3ysrs.jpg

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu IFAB, 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar'ın Doha kentinde buluştu. 136. kere toplanan kurul, 2022-2023 sezonundan itibaren geçerli olacak futbol oyun kuralları ile ilgili yeni kararlar aldı.

FIFA, İngiltere, Galler, İrlanda Cumhuriyeti ve İskoçya Futbol Federasyonu yetkilileri ile IFAB yöneticilerinin de bulunduğu toplantıda alınan kararlar 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.


Alınan karara göre IFAB, 2019 yılının sonunda Çin'de ortaya çıkan ve kısa bir sürede tüm dünyaya yayılarak global bir pandemiye dönüşen Korona virüs salgınından sonra futbolcuların sağlıklarını korumaya yönelik 5 oyuncu değişikliği hakkının 2022-2023 sezonun başından itibaren kalıcı hale getirilmesi kararlaştırıldı.

IFAB ayrıca turnuvayı düzenleyen kurumların kararına göre yedek kulübesinde 12 yerine 15 oyuncuya yer vermesine de izin verdi.

Hatırlanacağı üzere FIFA, 2020 yılında futbola ara verildikten sonra Mayıs 2020'de futbola dönülmesiyle birlikte karşılaşmalarda 5 oyuncu değişikliğine onay vermiş ve bu değişikliklerin 3 seferde yapılmasına izin vermişti.

IFAB, üst düzey yarışmalarda beş oyuncu değişikliği seçeneğini kalıcı olarak onayladı
1655111862-ifab-agm_www_1800x1200-2022-quality-1.jpg

IFAB, Katar, Doha'da düzenlenen 136. Yıllık Genel Toplantısında (AGM), 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe girecek olan 2022/23 Oyun Kurallarında yapılan değişiklikleri ve açıklamaları onayladı .
FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun başkanlık ettiği ve FIFA, FA, İrlanda Futbol Federasyonu, İskoç Futbol Federasyonu, Galler Futbol Federasyonu ve IFAB yönetiminden temsilcilerin katıldığı AGM'de devam eden beyin sarsıntısı yedek oyuncu denemeleri, olası ofsayt alternatifleri ve maç görevlilerini desteklemek için en son teknolojik gelişmeler.
Hakemlere saygı eksikliği ve güvenlikleri küresel sorunlar olarak tanımlandı. Üyeler, yetişkin taban futbolunda hakemler tarafından takılan vücut kameralarıyla potansiyel denemeler de dahil olmak üzere, bu sorunların üstesinden gelmek için girişimler oluşturma konusunda anlaştılar.
Kural 3 – Oyuncular ile ilgili olarak, FIFA'nın Mayıs 2020'de küresel salgın sırasında oyuncuların refahını korumaya yönelik talebinin ardından, IFAB, önde gelen yerel ve uluslararası müsabakalara takımların en fazla beş yedek oyuncu kullanmasına izin verme seçeneği sunan geçici bir değişiklik getirdi; bu hüküm birkaç kez uzatılmıştır.
Bugünkü toplantıda IFAB, ABM'nin tavsiyelerini, Futbol ve Teknik Danışma Panelleri (FAP-TAP) toplantısını ve tüm futbol camiasının bu seçeneğin Oyun Kurallarına kalıcı olarak dahil edilmesi yönündeki güçlü desteğini kabul etti. 2022/23. Üç oyuncu değişikliği slotu artı devre arası şeklindeki mevcut kısıtlama onaylandı.
Buna ek olarak, üyeler, müsabaka organizatörünün takdirine bağlı olarak, takım listesinde listelenen azami yedek oyuncu sayısını 12'den 15'e çıkarmaya karar verdiler.
Üyeler , ek kalıcı beyin sarsıntısı ikame maddeleri ile küresel denemenin ilk sonuçları hakkında bir güncelleme aldı . Denemelerde 140'tan fazla yarışma yer almasına rağmen AGM, bilimsel olarak geçerli bir karar oluşturmak için yeterli veri toplamak amacıyla ABM'nin denemeyi Ağustos 2023'e kadar uzatma kararını destekledi. Geçici sarsıntı ikameleri yeniden değerlendirildi, ancak üyeler, bu oyuncunun söz konusu maçta yer almaya devam etmemesini sağlamak için gerçek veya olası beyin sarsıntısı olan herhangi bir oyuncuyu kalıcı olarak uzaklaştırmaya odaklanmaya devam edilmesi konusunda fikir birliğine vardı. Araştırma protokollerinin doğru bir şekilde uygulanmasını sağlamak için daha fazla eğitime ihtiyaç olduğu konusunda anlaşmaya varıldı.
Genel Kurul Toplantısı, 100'den fazla maçta denenmiş video yardımcı hakem (VAR) teknolojisinin (VAR "Light") daha fazla müsabakada kullanılmasına izin verebilecek yenilikler ve video maç görevlilerinin karar vermesine yardımcı olacak sistemlerle yapılan başarılı testler hakkında FIFA tarafından güncellendi. ofsayt durumlarını daha hızlı ve doğru bir şekilde (“yarı otomatik ofsayt teknolojisi” olarak adlandırılır) olası deneme için bir video destek çözümü de düşünülüyor.
Bir maç sırasında belirli hakem kararlarının açıklanması, oyun süresinin potansiyel olarak daha adil hesaplanması ve taç vuruşları gibi diğer denemeler de tartışıldı. Genel Kurul, bu ve diğer denemelerin izin gerektirdiği ve IFAB ve FIFA tarafından denetleneceği konusunda netti.
 
Top