Tarator
3-4 adet büyük boy havuç2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak rendesi
1/2 çay kaşığı tuz
Amerikan salatası
2 adet patates2 adet havuç
1 çay bardağı bezelye (Konserve kullandım)
5-6 adet kornişon turşu
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
4-5 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz
Kapya biber salatası
4 adet közlenmiş kapya biber1 çay bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak rendesi
1/2 çay kaşığı tuz
Humus
1 su bardağı haşlanmış kabukları soyulmuş nohut1/2 çay bardağı tahin
3 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz, kimyon, kırmızı toz biber
Muhammara
1 su bardağı ekmek içi (Robottan çekilmiş )1/2 su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 limon suyu
2 diş sarımsak (3-4 karanfil ile dövülmüş)
1 çay kaşığı tuz, kimyon, nane, kırmızı toz biber, karabiber
Hazırlanışı
•Havuç tarator için; havuçların kabukları soyulur ve rendelenir. Biraz tuzla az yağda sotelenir. Ara ara karıştırılır.•Soğuduğunda mayonezli yoğurtla karıştırılıp, servis yapılır.
•Amerikan salatası için; patatesler minik küpler şeklinde doğranır.
•Havuçlar biraz daha minik küp doğranır.
•Bir tencereye alınır ve üzerlerini geçecek kadar su eklenir.
•Biraz tuz ilavesiyle haşlanır. Dağılmamasına dikkat edelim.
•Yumuşadığında çıkarılıp, süzülür ve uygun bir kâseye alınır.
•Kornişon turşu küpler halinde doğranır.
•Bezelye süzdürülür ve üzerlerine eklenir.
(Buzluktan kullanacaksanız haşlayıp ilave edebilirsiniz).
•Yoğurt, mayonez ve tuz eklenip karıştırılır.
•Buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.
•Kapya biber salatası için; közlenmiş biberlerin içi temizlenir ve önce şeritler halinde sonra kare kare doğranır. Mayonezli yoğurtla karıştırılıp, servis yapılır.
•Humus için; malzemeler mutfak robotuna alınır ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çekilir. 1-2 kez bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.
•Baharatları damak tadınıza göre ayarlayın.
•Üzerine isteğe bağlı kırmızı toz biber gezdirerek servis yapılır.
•Muhammara için; gerekli malzemeler bir kâseye alınır ve güzelce karıştırılır.
•Baharatları damak tadınıza göre ayarlayın.
•İster poğaça, ister ekmekle birlikte istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.
Son düzenleme: