Sağlıklı bir ömrün anahtarı yaşa göre beslenmeden geçer.Bir çok hastalık zamanında gerekli besinlerin ve vitaminlerin gerekli zamanlarda alınmamasından ötürü ortaya çıkar.Bu ortaya çıkma olayı ise çeşitli hastalıklara yol açar ve kişinin yaşama standartını düşürür.
50 yaşın üstünündeki insanlarda yani yaşlılık dönemine girmiş kişilerin vucudunun ihtiyacı olan besinleri tüketmesi gerekir.Bu besinlerden ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri alarak sağlıklı bir yaşam sürdürebilir.
İşte İngiliz Kalp Vakfı tarafından yayınlanan 50 yaş ve üzeri kişilerin beslenme klavuzu
50 Yaş ve Üstü Kişilerin Tüketmesi Gerekenler
Çinko: Ekmek, deniz ürünleri ve kırmızı ette var. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, yaraları iyileştiriyor.
Kalsiyum: Her gün bir bardak süt içilmeli ya da sabah kahvaltılarında mutlaka beyaz peynir yenilmeli.
D vitamini: Alzheimer riskini azaltmak için günde 10 dakika güneşe çıkılmalı. Balık ve yumurta yenmeli.
B vitamini: Zayıflayan sinirler ve yaşlanan hücreler için gerekli. Ceviz ve bademde bolca var, kolesterolü düşürür.
50 yaşın üstünündeki insanlarda yani yaşlılık dönemine girmiş kişilerin vucudunun ihtiyacı olan besinleri tüketmesi gerekir.Bu besinlerden ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri alarak sağlıklı bir yaşam sürdürebilir.
İşte İngiliz Kalp Vakfı tarafından yayınlanan 50 yaş ve üzeri kişilerin beslenme klavuzu
50 Yaş ve Üstü Kişilerin Tüketmesi Gerekenler
Çinko: Ekmek, deniz ürünleri ve kırmızı ette var. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, yaraları iyileştiriyor.
Kalsiyum: Her gün bir bardak süt içilmeli ya da sabah kahvaltılarında mutlaka beyaz peynir yenilmeli.
D vitamini: Alzheimer riskini azaltmak için günde 10 dakika güneşe çıkılmalı. Balık ve yumurta yenmeli.
B vitamini: Zayıflayan sinirler ve yaşlanan hücreler için gerekli. Ceviz ve bademde bolca var, kolesterolü düşürür.