Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Eğitim
Öğrenci Salonu
Açıköğretim
Açıköğretim Fakültesi - Gıda İşleme Bölümü - Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Çağlayağmur" data-source="post: 427494" data-attributes="member: 62850"><p><strong>GENEL BİLGİ</strong> </p><p>Günümüzde Güvenli Gıda üretimi gittikçe önem kazanmaktadır. İnsan sağlığı gözönüne alındığında, insanların sağlıklı besinleri tüketme isteği gıdaların önemini daha da arttırmaktadır. Türkiye?de Güvenli Gıda üretimi ve kontrolü, sağlıklı bireylerin yetişmesi, kaliteli üretimin artması, diğer ihracatçı ülkelerle dış pazarda rekabet edebilmesi için şarttır. Bu alandaki gelişmeler gıda kontrolünde çalışabilecek bilgi ve beceriye sahip teknik insan gücü ihtiyacını da arttırmıştır. Gıda kalitesinin kontrolü ve bunun sağlanması ancak gerekli bilgi düzeyine sahip nitelikli insan yetiştirilmesiyle yakından ilişkilidir. Günümüzde gıda kontrolör ve yardımcılarına olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır.</p><p>Bu programın amacı, gıda güvenliğinin ve kalitesinin temini için gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin birincil üretim aşaması dâhil olmak üzere üretim, işleme ve dağıtım aşamalarında asgari teknik ve hijyenik şartları gözeterek, yönetmeliğe uygun olarak gıda denetim ve kontrol hizmetleri yapabilecek ve gerektiğinde bir denetim raporu düzenleyebilecek yardımcı elamanları yetiştirmektir. Aynı zamanda gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreçteki bütün aşamalarda numune alma, alınan numunelerin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmektir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Çağlayağmur, post: 427494, member: 62850"] [B]GENEL BİLGİ[/B] Günümüzde Güvenli Gıda üretimi gittikçe önem kazanmaktadır. İnsan sağlığı gözönüne alındığında, insanların sağlıklı besinleri tüketme isteği gıdaların önemini daha da arttırmaktadır. Türkiye?de Güvenli Gıda üretimi ve kontrolü, sağlıklı bireylerin yetişmesi, kaliteli üretimin artması, diğer ihracatçı ülkelerle dış pazarda rekabet edebilmesi için şarttır. Bu alandaki gelişmeler gıda kontrolünde çalışabilecek bilgi ve beceriye sahip teknik insan gücü ihtiyacını da arttırmıştır. Gıda kalitesinin kontrolü ve bunun sağlanması ancak gerekli bilgi düzeyine sahip nitelikli insan yetiştirilmesiyle yakından ilişkilidir. Günümüzde gıda kontrolör ve yardımcılarına olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Bu programın amacı, gıda güvenliğinin ve kalitesinin temini için gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin birincil üretim aşaması dâhil olmak üzere üretim, işleme ve dağıtım aşamalarında asgari teknik ve hijyenik şartları gözeterek, yönetmeliğe uygun olarak gıda denetim ve kontrol hizmetleri yapabilecek ve gerektiğinde bir denetim raporu düzenleyebilecek yardımcı elamanları yetiştirmektir. Aynı zamanda gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreçteki bütün aşamalarda numune alma, alınan numunelerin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmektir. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Eğitim
Öğrenci Salonu
Açıköğretim
Açıköğretim Fakültesi - Gıda İşleme Bölümü - Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı
Top