Belli değilmiş. Fransızlar tarafından yapılmış.
Bende bulamamıstım halada cevabı yok
Zaten hocada bişey demedi. Cevabı bilse kesin bidaha arastır derdi
İnceburun Feneri'nin kim tarafından yapıldığı belli değildir. Bilinen ise 1863 yılında Fransızlar tarafından yapılmıştır.
Yapılış amacı ticari mi yoksa sipariş ile mi oldu bilmiyorum ancak bu gün teknolojik olarak çoğu şey otomatikleştirilmiştir. Gece kendiliğinden yanan ve sönen feneri vardır.
İnceburun Feneri'nin kim tarafından yapıldığı belli değildir. Bilinen ise 1863 yılında Fransızlar tarafından yapılmıştır.
Yapılış amacı ticari mi yoksa sipariş ile mi oldu bilmiyorum ancak bu gün teknolojik olarak çoğu şey otomatikleştirilmiştir. Gece kendiliğinden yanan ve sönen feneri vardır.
Bişey daha sorabilir miyim.
İnşallah görürsünüz.
Sinop Kalesinin kapıları varya
Tersane kapı, lonca kapısı vs.
Onlar isimlerini nerden almıştır? Evliya çelebi seyahatnamesinde bu kapılardan bahsetmiş fakat isimlerin nereden geldiğine yönelik bir bilgi yok.
Eğer bilginiz varsa veya öğrenebilirseniz çok sevinirim
Belli değilmiş. Fransızlar tarafından yapılmış.
Bende bulamamıstım halada cevabı yok
Zaten hocada bişey demedi. Cevabı bilse kesin bidaha arastır derdi