Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Programın Amacı

Her türlü sağlık kuruluşu ile itfaiye teşkilatı bünyesinde “uzman” ve “yönetici” pozisyonlarında görev alabilecek, bu alanda uygulanan temel yöntemleri bilen ve uygulayabilen, aynı zamanda görev aldığı birim bünyesinde görevli mevcut elemanlara konunun gerektirdiği eğitimi verebilen, görev alacağı birimi sevk ve idare edebilme yetisine sahip uzman eleman yetiştirmektir.

Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü’nde, temel olarak dört alanda; Arama-Kurtarma, Acil Yardım, İtfaiyecilik ve Afet Yönetimi konularını içeren çok yoğun ve uygulamaya dayalı bir eğitim programı uygulanmaktadır. Ayrıca, öğrenciler, yaz aylarında en az ikisi itfaiye teşkilatlarında olmak üzere toplam 4 kez 25’er işgününden oluşan staj yapmaları öngörülmüştür. Son olarak, öğrenciler eğitimlerinin son yılında bitirme ödevi hazırlayacaklardır. Bu ödev, kendilerine verilen bir konu üzerinde kapsamlı araştırma, projelendirme ve uygulama aşamalarını kapsayacaktır. Müfredatı oluşturan tüm dersleri, bitirme ödevini ve stajlarını başarıyla tamamlayan öğrenciler mezun olmaya hak kazanacaktır.

Gereken Nitelikler

Afetlerde kriz masası sorumluluğu üstlenebilecek, kendisine bağlı sivil savunma birimlerini eğitip yönetebilecek, her şartta arama ve kurtarma çalışmalarını organize ederek, sevk ve idaresini üstlenebilecek, gerektiğinde görev yaptığı bölgede yaşayan tüm insanlara arama-kurtarma ve hayatta kalma konularında periyodik olarak eğitim verebilecek uzman personel yetiştirebilecekler niteliklere sahip olması gerekmektedir.

Çalışma Alanları

Bu programdan mezun olan öğrenciler “Acil Yardım Uzmanı ve Afet Yöneticisi” olacaklardır. Her türlü uluslararası itfaiye teşkilatında “Şef” olarak göreve başlayabileceklerdir. Bu bölümden mezun olan öğrencilerin görev alacakları illerde en az beş yıl kalmaları sağlanırsa, eldeki mevcut elemanları ve yeni alınacak elemanları eğiterek ülkemiz standartlarının gelişmesine hizmet edebileceklerdir.
 
Geri
Top