10 Dakikada Hazır
Yağlı Biber Turşusu
Yazın canınız turşu mu istedi?
Hazır turşuları sevmiyor musunuz?
Cok şiddetli tavsiyedir..
Yarım kg kıl biber
1 su bardağından iki parmak eksik sirke
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağından iki parmak eksik su
7-8 adet sarımsak ve tuz
Bütün sıvıları tencereye alın ,bir tur karıştırın.
Kaynayınca ikiye ya da üçe böldüğünüz biberleri ve sarımsakları içine alarak 4-5 dakika ocakta tutun .
Beş dakikayı sakın geçirmeyin yumuşak olmasın.
Ardından kavanoza biberleri alın,üstüne tencerede kalan suyu aktarım.
Oda sıcaklığına gelince kapağını kapatın be dolaba kaldırın,iki saat sonunda turşunuz hazır.
Yağlı Biber Turşusu
Yazın canınız turşu mu istedi?
Hazır turşuları sevmiyor musunuz?
İşte size yapması on dakikanızı alacak biber turşusu..
Bu tarifi biliyordum ama aklıma yatmazdı hiç yağlı turşu mu olur derdim.Boşuna yapmamışım bunca zaman,yağlı evet ama kesinlikle rahatsızlık vermiyor.Cok şiddetli tavsiyedir..
Yarım kg kıl biber
1 su bardağından iki parmak eksik sirke
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağından iki parmak eksik su
7-8 adet sarımsak ve tuz
Bütün sıvıları tencereye alın ,bir tur karıştırın.
Kaynayınca ikiye ya da üçe böldüğünüz biberleri ve sarımsakları içine alarak 4-5 dakika ocakta tutun .
Beş dakikayı sakın geçirmeyin yumuşak olmasın.
Ardından kavanoza biberleri alın,üstüne tencerede kalan suyu aktarım.
Oda sıcaklığına gelince kapağını kapatın be dolaba kaldırın,iki saat sonunda turşunuz hazır.