• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu yarışma düzenlendi. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada katilmanizi bekliyoruz...

Adımı Dağlara Yazdım Bir Cerezforum Efsanesi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Arkadaşlar, merhaba! Bugün size hayatımın en büyük macerasını, en çılgın deneyimini, kısacası adımı dağlara yazdırma serüvenimi anlatacağım. Her şey, Cerezforum'daki "En çılgın şey nedir?" başlıklı bir konuyla başladı. Orada gördüğüm cevaplar... "Yataktan kalktım", "Dişlerimi fırçaladım"... Yok artık! Benim gibi bir maceraperestin bu tür yorumlarla yetinmesi mümkün müydü? Kesinlikle hayır!

İşte o an, kafamda bir ampul yandı. Adımı dağlara yazacağım! Devasa harflerle, öyle ki uydulardan bile görülecek kadar büyük! Cerezforum'daki arkadaşlarım "Delirdin mi sen?" diyeceklerini tahmin ediyordum, ama ben kararlıydım. İlk önce uygun bir dağ bulmam gerekiyordu. Cerezforum'da dağ tırmanışı konusunda uzman birkaç üyeyle iletişime geçtim. Onlar da benim fikrimin "biraz" çılgınca olduğunu söylediler, ama yardımcı olmaya karar verdiler.

İlk sorun, harflerin boyutuydu. Her harfi en az 1 kilometre yüksekliğinde yapmamız gerekiyordu. Bu, ciddi bir işti. İkinci sorun, malzemelerdi. Dağlara dev harfler yazmak için özel bir boyaya ihtiyacımız vardı. Üçüncü sorun ise, rüzgar. Rüzgarın şiddetli estiği bir bölgede çalışmak, harflerin bozulmasına sebep olabilirdi. Kısacası işin içinden çıkamaz gibiydik. Cerezforum'daki arkadaşlarımdan biri, "Abi, bunun için NASA'dan yardım almalıyız!" diye önerdi. Şaka yapıyordu, sandım. Ama sonra, gerçekten de bir NASA mühendisiyle iletişime geçti.

Bu NASA mühendisi, proje fikrine hayran kaldı(!). Bizimle işbirliği yapmayı kabul etti ve özel bir boya formülü geliştirdi. Bu boya, rüzgara ve hava koşullarına dayanıklıydı ve uzaydan bile görülebiliyordu. Mühendis ayrıca, dağlara harfleri yazmak için dev bir drone ordusu kurmayı önerdi. Ne dersiniz? Cerezforum'da, NASA'yla iş birliği yapacağımızı duyurduğumda, ortalık yıkılmıştı. Herkes şoktaydı. "Abi gerçek mi bu?" "Fotoğraf, fotoğraf!" diye mesajlar yağdı.

İşler kontrolden çıktı ama sonuç olarak harfleri dağlara yazmayı başardık. İnanılmaz bir ekip çalışmasıydı. Drone'lar, boyayı dağların yamaçlarına kusursuz bir şekilde püskürttüler. Adım, dev harflerle dağların eteğine yayılmıştı. Uzaydan bile görülebiliyordu! Cerezforum'daki arkadaşlarım, fotoğraflarımı ve videolarımı paylaştığımda, mesajlar yağmur gibi yağmaya devam etti. "Efsane oldun abi!", "Dünya rekoru kırdın!", "Seni çok kıskanıyorum!", "Sana hayranım!"

Tabii ki, birkaç gün sonra dağcılar ve çevreciler adımı dağdan silmek için harekete geçti. Ama o bir hafta boyunca adım dağlardaydı! İşte bu, benim Cerezforum efsanem! Adımı dağlara yazdım ve bunu herkes biliyor. Size de tavsiyem; kendinize hedefler belirleyin, ve asla hayallerinizden vazgeçmeyin. Hatta belki de, NASA ile iş birliği yapmaya çalışın. Kim bilir, belki de siz de kendi efsanenizi yaratırsınız. Cerezforum'da görüşmek üzere!

Geri