İzmir'li bir kız, Kordon'da yürürken yakışıklı bir yabancıya "Affedersiniz, Kordon'da en iyi kumru nerede yenir biliyor musunuz?" diye sorar. Yabancı şaşırarak, "Kumru mu? Buraya sadece saat kaç olduğunu sormak için gelmiştim." der. Kızımız gülerek, "Saat mi? İzmir'de saat sadece aksesuar, önemli olan anı yaşamak!" diye cevap verir. Yabancı merakla, "Anı yaşamak mı? Peki, burası neden bu kadar özel?" diye sorar. Kızımız da gözlerini kocaman açarak, "Kordon'da her an bir film sahnesi gibi! Güneş batarken deniz manzarası, martılar, kumru... Daha ne olsun!" der. Yabancı hayretle başını sallar ve "Sanırım burayı görmem lazımdı." der. Kızımız da gülümseyerek, "Kesinlikle! İzmir'e hoş geldiniz!" der.
Kordon'da yürürken bir yabancı, İzmir'li bir kıza "Buraya her gün mü geliyorsunuz?" diye sorar. Kızımız, "Tabii ki! Kordon benim ikinci evim gibi. Burada her an yeni bir macera beni bekliyor." der. Yabancı şaşırır ve "Macera mı? Burada ne gibi maceralar yaşayabilirsin?" diye sorar. Kızımız da göz kırparak, "Dün mesela, bir martı kumrumu çalmaya çalıştı! Tam bir gerilim filmi gibiydi!" der. Yabancı kahkaha atarak, "İzmir gerçekten çok farklı bir yermiş!" der.
Kordon'da yürürken bir yabancı, İzmir'li bir kıza "Buraya her gün mü geliyorsunuz?" diye sorar. Kızımız, "Tabii ki! Kordon benim ikinci evim gibi. Burada her an yeni bir macera beni bekliyor." der. Yabancı şaşırır ve "Macera mı? Burada ne gibi maceralar yaşayabilirsin?" diye sorar. Kızımız da göz kırparak, "Dün mesela, bir martı kumrumu çalmaya çalıştı! Tam bir gerilim filmi gibiydi!" der. Yabancı kahkaha atarak, "İzmir gerçekten çok farklı bir yermiş!" der.