Malzemeler
- 200 gr. katı yağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
Üzerine;
- Pudra şekeri
Yapılışı
- Yoğurma kabına katı yağı, sıvı yağı, pudra şekerini alıp krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
- Nişastayı, unun yarısını ve vanilyayı ilave edip karıştıralım.
- Kalan unu kontrollü bir şekilde ekleyelim ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamurdan parçalar alalım ve kalın bir çubuk şekli verelim. Çatal ile üzerine çizik atalım. 5 cm aralıklarla hamuru keselim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında kontrollü olarak pişirelim.
- Afiyet olsun!