YoRuMSuZ
Biz işimize bakalım...
Şu an tvde Bayraktar Bayraklı hocayı dinliyorum da ahlak kavramına çok güzel bir açıklama getirdi. Özgürlüklerin olduğu yerde ahlak oluşabilir. Birini dört duvar arasına kapatarak ahlaklı olmasını sağlamak saçmadır. Özgürlüğünü verip kişinin hür iradesi ile ahlaklı olup olmadığına kendisinin karar vermesi gerektiğini söyledi. Güzel bir örnek. Dinimizin özgürlüğe hür iradeye verdiği önemin bir göstergesi bu da.
Geçen yıldan da bir örneği aklıma kalmıştır... "Kalp temizliği önemlidir ama benim kalbim temizdir deyip bu temizliği muhafaza edecek ve güçlendirecek ibadeti (namaz) yerine getirmiyorsan zamanla iman zayıflar. Tıpkı vücudu mikroplara karşı dirençli hale getirmek için aşı olmak gibidir bu. İmanın ilacı da namazdır" demişti.
Geçen yıldan da bir örneği aklıma kalmıştır... "Kalp temizliği önemlidir ama benim kalbim temizdir deyip bu temizliği muhafaza edecek ve güçlendirecek ibadeti (namaz) yerine getirmiyorsan zamanla iman zayıflar. Tıpkı vücudu mikroplara karşı dirençli hale getirmek için aşı olmak gibidir bu. İmanın ilacı da namazdır" demişti.