Eceğh
Üye
“Özellikle yaz aylarında gıdaların paketlenmesine ve saklama koşullarına daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Bir grup araştırmacı, bu sorunun çözümüne katkı sağlayabilmek için bir algılayıcıgeliştirdi. Gıdalara yaklaştırılan bu algılayıcı, insanlarda hastalıkların oluşmasına neden olan bakterileri belirlediğinde ışık yayıyor.”
Bu metinde sözü edilen algılayıcının üretilme amacı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Gıdalarda zararlı bakteri olup olmadığını tespit etmek
B) Paketlenmiş yiyeceklerde bakteri oluşumunu engellemek
C) Yiyeceklerde bakteri oluşumuna neden olan durumları saptamak
D) Hazır gıdalarla doğal gıdalar arasındaki farkı göstermek
Bu metinde sözü edilen algılayıcının üretilme amacı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Gıdalarda zararlı bakteri olup olmadığını tespit etmek
B) Paketlenmiş yiyeceklerde bakteri oluşumunu engellemek
C) Yiyeceklerde bakteri oluşumuna neden olan durumları saptamak
D) Hazır gıdalarla doğal gıdalar arasındaki farkı göstermek