Ananasın Faydaları Ve Zayıflamaya Etkisi
Ananas; Pek çoğumuzun manav reyonunda önünden geçtiği ve görüntüsünü çok beğendiği bir meyvedir ve birçok yararı vardır!
Ananası hayatınıza almanız ve mutfağınıza sokmanız gerekir. Son derece yararlı olan ananas, düşük kalorilidir.
Ananas seçerken koyu yeşil yapraklı olanlarının taze olduğunu bilin. Gövdesi geniş ise, yenilecek kısmı fazla demektir. Eve getirdikten sonra olgunlaşmasını beklemeyin çünkü ananas olgunlaşmaya çok yakınken toplanıyor.
Ananas, İçerdiği A ve C vitaminleri, kalsiyum, potasyum, fosfor ve demir gibi minerallerle, sivilce ve lekeli hafifletiyor. Pürüzlü ciltlerde kadifemsi bir etki yaratıyor.
Ananas, makyaj ürünlerinin cilt üzerindeki olumsuz etkisini yok ediyor.
Ananas, İçindeki enzimlerin, yağ yakma özelliği var. Bu yüzden kozmetik sektöründe gittikçe daha fazla kullanılıyor.
Ananas, İdrar söktürücü etkisiyle, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor. Selülit tedavisinde kullanılıyor.
Araştırmalar, ananasın doğal yapısında bulunan bromelain enziminin CCS molekülünü içerdiğini ve bunun da, kansere karşı bağışıklık sistemini harekete geçirdiğini gösteriyor.
Ananas, magnezyum deposudur. Ayrıca, mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin içerir.
Ananasın yapraklı bölümünü bıçakla kesin. Kalan kısmı, yukarıdan aşağıya, karpuz keser gibi kesin. Dilimleyin ve içini çıkarın. Kabuğunu meyve salatasına kase olarak kullanabilir veya dondurma kasesi yapabilirsiniz.
Ananas, diyet meyvesi olarak tanımlanıyor çünkü kalorisi çok düşük. 100 gramında sadece 41 kalori var. Ananası portakal gibi dilimleyerek yiyebileceğiniz gibi, suyunu çıkararak güzel bir meyve kokteyli de hazırlayabilirsiniz. Ayrıca her tür salatanın içinde de lezzetli duruyor.
Ananas; Pek çoğumuzun manav reyonunda önünden geçtiği ve görüntüsünü çok beğendiği bir meyvedir ve birçok yararı vardır!
Ananası hayatınıza almanız ve mutfağınıza sokmanız gerekir. Son derece yararlı olan ananas, düşük kalorilidir.
Ananas seçerken koyu yeşil yapraklı olanlarının taze olduğunu bilin. Gövdesi geniş ise, yenilecek kısmı fazla demektir. Eve getirdikten sonra olgunlaşmasını beklemeyin çünkü ananas olgunlaşmaya çok yakınken toplanıyor.
Ananas, İçerdiği A ve C vitaminleri, kalsiyum, potasyum, fosfor ve demir gibi minerallerle, sivilce ve lekeli hafifletiyor. Pürüzlü ciltlerde kadifemsi bir etki yaratıyor.
Ananas, makyaj ürünlerinin cilt üzerindeki olumsuz etkisini yok ediyor.
Ananas, İçindeki enzimlerin, yağ yakma özelliği var. Bu yüzden kozmetik sektöründe gittikçe daha fazla kullanılıyor.
Ananas, İdrar söktürücü etkisiyle, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor. Selülit tedavisinde kullanılıyor.
Araştırmalar, ananasın doğal yapısında bulunan bromelain enziminin CCS molekülünü içerdiğini ve bunun da, kansere karşı bağışıklık sistemini harekete geçirdiğini gösteriyor.
Ananas, magnezyum deposudur. Ayrıca, mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin içerir.
Ananasın yapraklı bölümünü bıçakla kesin. Kalan kısmı, yukarıdan aşağıya, karpuz keser gibi kesin. Dilimleyin ve içini çıkarın. Kabuğunu meyve salatasına kase olarak kullanabilir veya dondurma kasesi yapabilirsiniz.
Ananas, diyet meyvesi olarak tanımlanıyor çünkü kalorisi çok düşük. 100 gramında sadece 41 kalori var. Ananası portakal gibi dilimleyerek yiyebileceğiniz gibi, suyunu çıkararak güzel bir meyve kokteyli de hazırlayabilirsiniz. Ayrıca her tür salatanın içinde de lezzetli duruyor.