• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu yarışmamız başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de yarışmada görmek istiyoruz...

Anne Sütünde Bulunmaması Gerekli İlaçlar

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Yeni doğan ve gelişme dönemindeki çocuğa kötü etkileri olabileceğinden süte geçen ilaçların bilinmesi faydalıdır.

Anne sütüyle bebeğe geçen ilaçlar arasında uyku ilaçlarını (barbituratları), antihistaminikeri, antibiyotikleri (eritromisin) ), izoniazid (INH), amfetamini, sinir ilaçlarını (Diazepam), sara ilaçlarını (Difenilhidantoin), anestezik maddeleri (Pentothal) sayabiliriz.
Kan plazmasına geçen maddeler özelliklerine göre süte de geçerler. Meselâ suda eriyen maddelerden alkol, üre antipirin süte çok kolay geçerler. Diüretik ve sulfonamidlerin süte daha az miktarda geçtikleri gösterilmiştir, süt veren anneye bazı ilaçların (Kloramfenikol, bromürler, Metronidazol, antimetobolitler, karbimazoiyodürler, propiltiouracil, atropin, ergo bileşikleri, kimdin, reserpin hidroklorotiazid, civalı diüretikier, difenoksilat, simetidin, kortikosteroidler, amfetaminler, meprobamat, tolbutamid vb.) verilmesi doğru değildir.
 
Hastanede oda arkadaşm bebeğini tam 2 gün emzirmeye çalıştı, o çalıştıkça bebek almam diye ağladı. Bir de gelen giden hemşireler yok şöyle yok böyle diyerek moralini bozdu kadının. Üçüncü gün anlaşıldı ki arkadaş organ nakli geçirmiş ve kullandığı ilaçlardan dolayı süt vermemesi gerekiyormuş. Ne kızmıştım doktorlara nasıl hasta takibi yapıyrlar diye.. Allah'tan bebek emmemiş diyorum.
 
Ben bile biliyorum süt içiren annenin ilaç içmemesi gerektiğini yada doktor kontrolünde ilaç alması gerektiğini
Bi grip ilacında bile doktorla irtibat halinde olmak lazım
Çocuk sağlığı oyuncak değil.
Gerçekten bilinçli olmak lazım bu konularda.
 
Anne olmak o sorumlugu taşıyabilmek ayrı bir meziyet diye düşüyorum.Hem kendi sağlığı hem bebeğin sağlığı anneye bağlı
 
Geri
Top