Antep Fıstıklı Burma

Papatya

V.I.P
V.I.P
Antep Fıstıklı Burma Nasıl Yapılır
En Güzel Antep Fıstıklı Burma Tarifi
Nefis Antep Fıstıklı Burma


Antep Fıstıklı Burma

Malzemeler:

1 paket hazır baklavalık yufka 250 gr ince çekilmiş antep fıstığı 300 gr tereyağ yada margarin

Şerbeti için : 6 su bardağı su 6 su badağı şeker çeyrek limon

Hazırlanışı:

İlk olarak şerbeti hazırlayıp şeker ve suyu ocakta göz göz olana kadar kaynatıp en son limonu atıp kapatın ve ocağa şerbeti soğumaya bırakın. Hamurunuzu paketinden çıkartıp tezgaha açın ve her bir hamur yaprağının üzerine antep fıstığı serpin ve oklavaya sarın. Her iki ucundan sıkıştırdıktan sonra elinizle yağlanmış tepsinize dizin.Yağı ısıtıp dolama tatlının üzerinde gezdirip 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkartıp soğumuş olan şerbetinizi eşit miktarda tepsimiye dökün.

NOT: Tepsi büyüklüğünüze göre yağını ve şerbetinizi ayarlayabilirsiniz.



 
Geri
Top