5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta boy soğan
2 dış sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet domates
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı yeşil mercimek
Yarım çay bardağı bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 bağ semizotu (pirpirim)
Yarım limon
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
Sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Ben de Yaptım
Meşhur Pirpirim Aşı Tarifi Nasıl Yapılır?
Sıvıyağı tencereye alalım yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberi ekleyip soteleyelim
Ardından küçük doğranmış domatesi, salçaları ve baharatları ekleyip bir miktar kavuralım.
Mercimek, bulgur ve nohudu ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra 6 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım mercimekler yumuşayana kadar pişirelim.
Sirkeli suda bekletilip yıkanmış semizotunu orta irilikte doğrayalım ve tencereye ilave edelim.
Limon suyunu da ekleyip tencerenin kapağı kapalı şekilde semizotunun rengi dönene kadar pişirelim.
Son olarak küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritip naneyi ekleyelim.
Tereyağı köpürünce yemeğimizin üzerine gezdirip karıştıralım. Sıcak olarak servis edelim.
Not: su miktarı değişkenlik gösterebilir. Bulgurunuzun iriliğine göre.
Yemeğiniz ne çok katı ne çok sıvı olacak ona göre su ilave ediniz. Dilerseniz yarı ölçüde et suyu kullanabilirsiniz.