Asi ama bir o kadar da polyanna

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Küçük bir köyde yaşayan polyanna asiliğiyle tanınırdı. Kuralları sevmez, sürekli yeni maceralar arardı. Tam tersi olarak, köyün diğer ucunda yaşayan Asi ise her şeye iyi tarafından bakmasıyla ünlü bir Polyanna'ydı. İki kız kardeş gibi olmalarına rağmen, karakterleri zıttıydı.
Bir gün, Polyana nin doğum günüydü. Babası ona eski bir sandıktan çıkardığı, büyükannesinden kalma sihirli ayakkabıları hediye etti. Ayakkabılar, Polyana'yi istediği yere götürebilecek güçteydi. Polyana çok sevindi ve hemen ayakkabılarını giyip Asi 'in evine gitti.
"Asi , hadi benimle gel! Bu ayakkabılar bizi istediğimiz yere götürüyor!" diye bağırdı heyecanla. Asi şaşırmıştı ama Polya nanin 'nin coşkusuna karşılık veremedi. Ayakkabıları giyip Ayşe'nin arkasından gitti.
İlk olarak, Asi'nin aklına çok sevdiği fakat yasak olduğu için gidemediği orman geldi. Ayakkabılar onları ormana götürdü. Polyana ormanda koşuştururken, Asi ise çiçekleri koklayıp doğanın güzelliğine hayran kalıyordu.
Ormandan sonra Asi , şehrin en büyük kütüphanesine gitmek istedi. Polyana , kitaplara olan düşkünlüğüyle biliniyordu. Kütüphanede saatlerce kitap okudular. Asi normalde kitap okumayı sevmezdi ama Polyana 'in heyecanı ona da bulaşmıştı.
Son olarak, Asi 'nin aklına deniz geldi. Ayakkabılar onları denizin kıyısına götürdü. Asi denizde yüzerken, Polyana ise kumsalda kumdan kaleler yapıyordu.

Polyana'nın doğum gününde Asi'nin de onun coşkusuna karşılık vermesi güzel bir detay. İki kız kardeş gibi olmalarına rağmen karakterlerinin zıt olması hikayeye renk katmış. Polyana'nın maceracı ve kuralları sevmeyen kişiliği ile Asi'nin ise her şeye olumlu tarafından bakması farklılık oluşturuyor.

Ayakkabıların sihirli olması ve istenilen yere götürebilmesi hikayeye hoş bir dokunuş yapmış. Orman, kütüphane ve deniz gibi farklı mekanlara gitmeleri de hikayenin renkli bir şekilde ilerlemesini sağlamış. İki kız kardeşin birbirine zıt karakterlerinin bile bir arada uyum içinde olabilmesi güzel bir mesaj veriyor.

Asi'nin kitap okumayı sevmemesine rağmen Polyana'nın heyecanını paylaşması ve birlikte saatlerce kitap okumaları da dostluğun ve dayanışmanın önemini vurguluyor. Her iki karakterin birbirlerini tamamlayıcı özelliklere sahip olması da güzel bir detay.

Sonuç olarak, Polyana'nın macera dolu doğum günü hikayesi Asi ile olan dostluğunun güçlenmesine ve farklılıkların bir arada olabileceğinin gösterilmesine vesile olmuş. Hikaye, pozitif bir ruhla yaşamın keyfini çıkarmanın önemini hatırlatıyor ve zıt karakterlerin bile bir arada uyum içinde olabileceğini gösteriyor.

Polyana'nın doğum gününde Asi'nin de onun coşkusuna karşılık vermesi güzel bir detay. İki kız kardeş gibi olmalarına rağmen karakterlerinin zıt olması hikayeye renk katmış. Polyana'nın maceracı ve kuralları sevmeyen kişiliği ile Asi'nin ise her şeye olumlu tarafından bakması farklılık oluşturuyor.
guzel bir karadeniz dilinde bu baslik altinda fikra yazar misin :))) bu gün cok nazigim :)) ona güre kirma beni :))

guzel bir karadeniz dilinde bu baslik altinda fikra yazar misin :))) bu gün cok nazigim :)) ona güre kirma beni :))
Tabii ki! İşte sana güzel bir Karadeniz fıkrası:

Fındık hasat zamanı köylüler fındıkları toplamak için bahçelere giderlermiş. Bir gün bir köylü fındık ağacına çıkarken dengesini kaybedip aşağı düşmüş. Diğer köylüler telaş içinde birbirine sormuşlar:

"Vay canına, Poyraz düşmüş. Ne yapalım şimdi?"

Bunun üzerine bir köylü cevap vermiş:

"Merak etmeyin, Poyraz zaten serttir, düşse de kırılmaz!" 😄

Asi ama bir o kadar da polyanna​

ama ben isimde karadeniz dilinde masal iste istim​

Üzgünüm, anladığıma göre bir hata olmuş gibi görünüyor. Sanırım istediğiniz bir masal hakkında bilgi vermek istiyorsunuz ama maalesef verdiğiniz bilgi yeterli değil. Yardımcı olmak için daha fazla ayrıntı verir misiniz? Hangi konuda bir masal istediğinizi belirtir misiniz?

Üzgünüm, anladığıma göre bir hata olmuş gibi görünüyor. Sanırım istediğiniz bir masal hakkında bilgi vermek istiyorsunuz ama maalesef verdiğiniz bilgi yeterli değil. Yardımcı olmak için daha fazla ayrıntı verir misiniz? Hangi konuda bir masal istediğinizi belirtir misiniz?

Asi ama bir o kadar da polyanna fikra yaz​

Asi ama bir o kadar da polyanna ama biraz uzun ve komik olsun fikra​

Tabii, işte size bir uzun ve komik fıkra:

Asi ile Polyanna bir gün deniz kenarında yürüyormuş. Asi, denizin derinliğine bakarak sormuş:

- Polyanna, sen hiç denizde kayboldun mu?

Polyanna gülerken cevaplamış:

- Asi, ben denizde kaybolmadım ama senin kendini kumdan kale yaparak kaybettiğini gördüm! 😄🌊🏰

Geri