Gül 34
Usta
Aşk Kurabiyesi
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr. oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
2 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 pk. vanilya
2 çorba kaşığı toz fındık
Üzeri için:
Çilek marmelatı
pudra şekeri
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın. Açtığınız kısma yumurtaları kırın. Havuzun kenarına pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve toz fındıkları dökün.Yumurtaların üzerine yumuşamış olan tereyağını koyun. Ortadan başlayarak yoğurun. İyice yoğurduktan sonra yuvarlayın ve merdaneyle açın. Açtığınız hamurdan kalpler kesin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kalpleri dizin. Üstlerine koyacağınız içi boş kalpleri yapmak için daha küçük bir kalp kalıpla içlerinden kalpler çıkarın. İçi boş olan kalpli kalıpları da tepsidekilerin üzerine yerleştirin. Yapışmaları için aralarına yumurta akı sürün. Artan hamurları tekrar yuvarlayıp açın ve yine içi boş ve dolu kalp kalıplar kesip tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kurabiyeleri pişirdikten sonra boşluklara çilek marmaelatı koyun. Servis ederken üstlerine pudra şekeri eleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr. oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
2 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 pk. vanilya
2 çorba kaşığı toz fındık
Üzeri için:
Çilek marmelatı
pudra şekeri
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın. Açtığınız kısma yumurtaları kırın. Havuzun kenarına pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve toz fındıkları dökün.Yumurtaların üzerine yumuşamış olan tereyağını koyun. Ortadan başlayarak yoğurun. İyice yoğurduktan sonra yuvarlayın ve merdaneyle açın. Açtığınız hamurdan kalpler kesin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kalpleri dizin. Üstlerine koyacağınız içi boş kalpleri yapmak için daha küçük bir kalp kalıpla içlerinden kalpler çıkarın. İçi boş olan kalpli kalıpları da tepsidekilerin üzerine yerleştirin. Yapışmaları için aralarına yumurta akı sürün. Artan hamurları tekrar yuvarlayıp açın ve yine içi boş ve dolu kalp kalıplar kesip tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kurabiyeleri pişirdikten sonra boşluklara çilek marmaelatı koyun. Servis ederken üstlerine pudra şekeri eleyin. Afiyet olsun.