Aşk mı,arzu mu?

Papatya

V.I.P
V.I.P


İlk görüşte aşk yoktur, 'arzu' vardır. Bu yanlış bir duygu değil, fakat yeni tanıştığınız birinden aldığınız yoğun elektrik, cinsellikle bağlantılıdır. Bu araştırma Austin’deki Teksas Üniversitesi Cinsel Psikofizyoloji Laboratuvarı’ndan Tierney Lorenz, Los Angeles’daki Cedars-Sinai Tıp Merkezi’nden Doktor Glenn Braunstein, Santa Barbara’daki Kaliforniya Üniversitesi’nden Doktor James Roney'in imzalarını taşıyor.

Bakın onunla karşı karşıya geldikten sonra beynimizde neler olmaya başlıyormuş.

Önce onun yüzünü, sonra sesini ve en önemlisi feromonlarını algılarız. Kokusu bizimkinden farklı olan insanlardan çabuk etkileniriz. Beyne 'yakışıklı/seksi' sinyali gittikten sonra bağımlılık yapan uyuşturuculardaki gibi dopamin salgılamaya başlarız. Bu hormon gerçeklik algısının hissedilmesini yavaşlatır. Kusurları işte bu sebeple görmeyiz.

Eğer regl dönemindeyseniz, daha erkeksi ve kalın sesli erkeklerden hoşlanıyor olacaksınız. Reglin son dönemlerindeyse kibar ve feminen erkekler çekici geliyor olacak. Buna hazırlıklı olun ve reglin sebep olduğu dalgalanmaları ciddiye almayın.

tanıştıktan 5 dakika sonra böbreküstü bezleri çalışmaya başlar. Artık heyecanlanıyorsunuz. Karnınızda kelebeklerin uçuştuğunu düşündüren işte bu bezler. Kalbiniz hızlanır ve avuçlarınız terlemeye başlar.

Aynı anda testosteron salgılamaya başlarsınız. Erkeklik hormonu kendinizi daha cesur hissetmenize yardımcı olur. Daha kolay sohbet edebilirsiniz, kendinizi daha etkileyici hissedersiniz.

Adrenalin, dopamin ve testosteron kokteyliyle siz neredeyse kendinizi uçuyormuş gibi hissederken hipofiz bezi oksitosin salgısıyla tek eşlilik ve bağlılık duygularını tetikler. Yani aslında 10 dakika içinde beğendiğimiz bir kişiyle ilgili gelecek hayallerimiz oluşmaya başlar.

İlişkinin ilk birkaç ayı boyunca bilimsel olarak daha zeki bir insana dönüştüğümüzü biliyor muydunuz? Vücut protein üreterek zihin kapasitesini arttırır. Bir yılın sonunda protein üretimi durur. Yani aslında biten budur. Eğer ilişkinizin heyecanını canlı tutarsanız, böbreküstü bezlerin faaliyeti bitmeyeceğinden aşk ateşi asla sönmeyecektir.


Artık tanıdığınız ve bildiğiniz biriyle birlikte olmanın keyfi bambaşkadır. Hatta böbreküstü bezleri kronik stresin dışında alıştığı rutine ilaveten farklı tetiklenmeler yaşadığında kortizol üretecektir.

Kortizol, bir ömür sizinle olsun!

Alıntı ...
 
Geri
Top