Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Sofra Düzeni ve Servis
Atnalı Ziyafet Masalarının Hazırlanması ve Düzeni
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 707528" data-attributes="member: 10904"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000"><span style="color: #FF0000"><span style="font-size: 15px"><strong>Atnalı Ziyafet Masalarının Hazırlanması ve Düzeni</strong></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Lokal, gazino ya da büyük salonlarda yapılan 50 veya 100 kişilik büyük ziyafetlerde kullanılan masalardır. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Büyük davetlerde salonların durumuna göre; Düz, T biçimi, Atnalı şeklinde olmak üzere üç ayrı şekilde sofra hazırlanır. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Bunlardan düz sofra özellikle yüz veya daha fazla kişilik davetler için, masanın gereğinden fazla uzaması oranında salonların da büyük olanlarının seçilmesine yol açar. Özellikle elverişli olmayan salonlarda bu uzun masalar hiç pratik olmaz, bu uzun masalarda Fransız yöntemi oturuş kuralları uygulanır. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">T veya Atnalı şeklinde sofralardan, daha toplu bir halde olması bakımından atnalı şeklinde olanlar yeğ tutulur. Buradaki şeref yerleri karşılıklı olarak, sofranın tam ortasındadır. Ancak kuverleri, önce karşılıklı olarak sofranın baş taraflarına koymalı tâ ki buralar doldurulduktan sonra kuyrukların iç taraflarını bırakarak dış kısımlarına servis koyarak sofra hazırlanabilsin.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 707528, member: 10904"] [SIZE=4][COLOR="#000000"][COLOR="#FF0000"][SIZE=4][B]Atnalı Ziyafet Masalarının Hazırlanması ve Düzeni[/B][/SIZE][/COLOR] Lokal, gazino ya da büyük salonlarda yapılan 50 veya 100 kişilik büyük ziyafetlerde kullanılan masalardır. Büyük davetlerde salonların durumuna göre; Düz, T biçimi, Atnalı şeklinde olmak üzere üç ayrı şekilde sofra hazırlanır. Bunlardan düz sofra özellikle yüz veya daha fazla kişilik davetler için, masanın gereğinden fazla uzaması oranında salonların da büyük olanlarının seçilmesine yol açar. Özellikle elverişli olmayan salonlarda bu uzun masalar hiç pratik olmaz, bu uzun masalarda Fransız yöntemi oturuş kuralları uygulanır. T veya Atnalı şeklinde sofralardan, daha toplu bir halde olması bakımından atnalı şeklinde olanlar yeğ tutulur. Buradaki şeref yerleri karşılıklı olarak, sofranın tam ortasındadır. Ancak kuverleri, önce karşılıklı olarak sofranın baş taraflarına koymalı tâ ki buralar doldurulduktan sonra kuyrukların iç taraflarını bırakarak dış kısımlarına servis koyarak sofra hazırlanabilsin.[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Sofra Düzeni ve Servis
Atnalı Ziyafet Masalarının Hazırlanması ve Düzeni
Top