Aylara Göre Pişirilebilecek Yemekler

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Aylara Göre Pişirilebilecek Yemekler

Evlerde, her sabahın en önemli sorunu, o gün ne yemek yapılacağıdır. Hanımlar beylerine, aşçılar hanımlarına «bu gün ne pişireceğiz?» diye sorarlar ve çoğu kez düşünüp birşey bulamazlar. Hanımlarımızı bu güçlükten kurtarmak için, mevsimine göre her ay için bir yemek listesi hazırladık. Bu listeden istedikleri yemeği seçip, sıkıntıdan kurtulurlar.

OCAK

  • Tarhana çorbası
  • Zeytinyağlı pırasa
  • Un çorbası
  • Fasulye pilâkisi
  • Mercimek çorbası
  • Pirinç pilâvı
  • Şehriye çorbası
  • Peynirli makarna
  • İşkembe çorbası
  • Arpaşehriye pilâvı
  • Pirinç çorbası
  • Kıymalı makarna
  • Pirzola Yufka pilâvı
  • Kızartma
  • Kuskus pilâvı
  • Kadınbudu
  • İrmik helvası
  • Kuru köfte
  • Un helvası
  • Tavuk kızartması
  • Baklava
  • Yağda köfte
  • Pandispanya tatlısı
  • Lahana bastısı
  • Tulumba tatlısı
  • Etli kuru bamya
  • Revani
ŞUBAT
  • İrmik çorbası
  • Düğün çorbası
  • Yoğurtlu buğday çorbası
  • Tapyoka çorbası
  • Lahana çorbası
  • Ciğer çorbası
  • Haşlama Izgara köfte
  • Zeytinyağlı fasulye (konserve)
  • Acem pilâvı
  • Yassı kadayıf
  • Yoğurtlu mantı
  • Keşkek
  • Süzme pilâv
  • Fırın makarna
  • Uskumru ızgarası
  • Soğanlı yahni
  • Lüfer ızgarası
  • Tavuk yahnisi
  • Etli lahana dolması
  • Etli salamura yaprak dolması
  • Yalancı salamura yaprak dolması
  • Şalgam
  • Şehriyeli pilâv
  • Ekmek kadayıfı
  • Tel kadayıf
  • Kadın göbeği
  • Sütlâç
  • Mahallebi
MART
  • Tarhana çorbası
  • Balık çorbası
  • Un çorbası
  • Sebze çorbası
  • Şehriye çorbası
  • Tereyağlı pirinç çorbası
  • İşkembe yahnisi
  • Ekşili köfte
  • Taskebabı
  • Biftek
  • Kıymalı yumurta
  • Etli patates
  • Zeytinyağlı yerelması
  • Zeytinyağlı nohut
  • Kıymalı ıspanak
  • Pırasa bastısı
  • Şalgam bastısı
  • Fasulye pilâkisi
  • Sigara böreği
  • Mercimekli bulgur pilâvı
  • Nohutlu pirinç pilavı
  • Su böreği
  • Peynirli makarna
  • Saray lokması
  • Elma kompostosu
  • Sütlü irmik helvası
  • Kuru kayısı kompostosu
  • Portakal kompostosu
  • Un helvası
NİSAN
  • Terbiyeli şehriye çorbası
  • Mercimek çorbası
  • İşkembe çorbası
  • İrmik çorbası
  • Sebze çorbası
  • Yumurtalı etsuyu
  • Patatesli kızartma
  • Etli kuru fasulye
  • Kuru fasulye
  • Zeytinyağlı bakla
  • Peynirli makarna
  • Mercimekli pirinç pilâvı
  • Yufka pilâvı
  • Kuskus pilâvı
  • Tavuk göğsü
  • Kimyonlu köfte
  • Pirzola
  • Koyun haşlaması
  • Düğün yahnisi
  • Pırasa kızartması
  • Zeytinyağlı ıspanak
  • Şalgam bastısı
  • Arpa şehriyesi pilâvı
  • Acem pilâvı
  • Pandispanya tatlısı
  • Balkabağı tatlısı
  • Tel kadayıf
  • Yassı kadayıf
  • Kuru erik kompostosu
  • Sütlâç
MAYIS
  • Soğanlı yahni
  • Kuzu kapaması
  • Patatesli kuzu kızartma
  • Kuzu pirzolası
  • Kuzu göğsü
  • Kaz palazı kızartması
  • Fasulye pilakisi
  • Etli taze yaprak dolması
  • Etli kuru bamya
  • Yumurtalı ıspanak
  • Zeytinyağlı bakla
  • Kıymalı ebegümeci
  • Tepsi böreği
  • Puf böreği
  • Acem pilâvı
  • Yoğurtlu mantı
  • Pirinç lâpası
  • Kalkanbalığı tavası
  • Torik tavası (sarımsaklı, sirkeli)
  • Ateşbalığı tavası
  • İstavrit tavası
  • Sütlâç
  • Lalanga
  • Kayısı kompostosu
  • Pirinçunu baklavası
HAZİRAN
  • Yağda yumurta
  • Peynirli omlet
  • Kuzu başı kızartması
  • Kuzu ciğeri yahnisi
  • Kuzu dolması
  • Ördek palazı kızartması
  • Etli semizotu
  • Taze yaprak yalancı dolması
  • Taze bakla bastısı
  • Zeytinyağlı enginar
  • Kabak dolması
  • Kabak kızartması
  • Suböreği
  • Kuzu pilâvı
  • Şehriyeli pilâv
  • Taze peynirli börek
  • Yumurtalı makarna
  • Yoğurtlu makarna
  • Mayonezli torik
  • Kefal pilakisi
  • Palamut fırını (taze domatesli)
  • Lüfer ızgarası
  • Pisi balığı tavası
  • Kılıçbalığı kebabı
  • Pandispanya tatlısı
  • Taze erik kompostosu
  • Çilek
  • Vişneli ekmek
  • Sütlü pelte
  • Nişasta helvası
TEMMUZ
  • Piliç kızartması
  • Piliç söğüşü
  • Kuzu söğüşü
  • Domatesli ızgara köftesi
  • Dana haşlaması
  • Salçalı sığır dili
  • Taze yaprak yalancı dolması
  • Zeytinyağlı bakla içi
  • Bezelye
  • Muska böreği
  • İstavrit tavası
  • Mayonezli kefal
  • Kıymalı pilâv
  • Domatesli pilâv
  • Özbek pilâvı
  • Etli taze bamya
  • Enginar dolması
  • Zeytinyağlı ayşekadın
  • Kabak imambayıldı
  • Etli ebegümeci
  • Etli domates dolması
  • Kıymalı buğday lapası
  • Vanilyalı sütlâç
  • Ekmek tatlısı
  • Taze kayısı kompostosu
  • Höşmerim
  • Zerde
AĞUSTOS
  • Patlıcan kebabı
  • Kavurmalı beğendi
  • Kuzu kaburga dolması
  • Kuzu şiş kebabı
  • Kuzu baş söğüşü
  • Kuzu haşlaması
  • Patlıcan bastısı
  • Patlıcan kızartması
  • Kabak dolması
  • Enginar bastısı
  • Zeytinyağlı fasulye
  • Bakla püresi
  • Kıymalı enginar ezmesi
  • Etli taze çalı fasulye
  • Etli taze bamya
  • Etli taze yaprak dolması
  • Torik tavası
  • Palamut ızgarası
  • Sebzeli fasulye pilâkisi
  • Tereyağlı pilâv
  • Süzme pilâv
  • Patlıcan pilâvı
  • Yumurtalı makarna
  • Taze erik kompostosu
  • Taze kayısı kompostosu
  • Vişne kompostosu
  • Sütlü mahallebi
  • Taze peynir tatlısı
  • Vişneli pelte
EYLÜL
  • Piliç kızartma
  • Taze peynirli sigara böreği
  • Piliç haşlaması
  • Kuzu pirzolası
  • Koyun söğüşü
  • Kimyonlu köfte
  • Domatesli ızgara köftesi
  • Patlıcan bastısı
  • Semizotu bastısı
  • Bakla içli enginar
  • Peynirli mücver
  • Kabak oturtması
  • Zeytinyağlı çalı fasulye
  • Vişneli pelte
  • Çilekli pelte
  • Zeytinyağlı ayşekadın
  • Etli bamya
  • Türlü
  • Kıymalı puf böreği
  • Acem pilâvı
  • Patlıcanlı pilâv
  • Domatesli pilâv
  • Yumurtalı makarna
  • Yoğurtlu tatar böreği
  • Makarna (ala milanez)
  • Mercimekli pirinç pilâvı
  • Vişneli ekmek
  • Çilek reçeli
  • Şeftali kompostosu
  • Ayva kompostosu
EKİM
  • Terbiyeli paça
  • Torik fırında
  • Dana kızartması
  • Palamut tavası
  • Tavuk söğüşü
  • Ateşbalığı ızgarası
  • Domatesli pirzola
  • Patlıcan kebabı
  • Peynirli makarna
  • Omlet sufle
  • Salçalı pilâv
  • Kıymalı yumurta
  • Patlıcanlı pilâv
  • İmambayıldı
  • Yufka pilâvı
  • Patlıcan kızartması
  • Vanilyalı krem
  • Patlıcan yalancı dolması
  • Taze kayısı bastısı
  • Etli enginar
  • Sütlü elmasiye
  • Patatesli kuşkonmaz
  • Tavuk söğüşü
  • Terbiyeli kereviz
  • Elma kompostosu
  • Kabak dolması
  • Armut kompostosu
KASIM
  • Salçalı yahni
  • Kuzu fırın
  • Kuzu yüreği ızgara
  • Kotlet pane
  • Dana kızartması
  • Salçalı sığır dili
  • Biber yalancı dolması
  • Türlü güveç
  • Asmakabağı dolması
  • Etli yaprak dolması
  • Domates dolması
  • Patlıcan çöp kebabı
  • Patlıcan bastısı
  • Patlıcan karnıyarık
  • Patlıcan tavası
  • Etli kereviz
  • Etli taze fasulye
  • Palamut ızgarası
  • Domatesli makarna
  • Salçalı makarna
  • Yumurtalı makarna
  • Şehriyeli pilâv
  • Kuzu pilâvı
  • Tepsi böreği
  • Mürdümeriği kompostosu
  • Cevizli güllâç
  • Çikolatalı krema
  • Baba tatlısı
  • Erikli pasta
ARALIK
  • Patates püreli köfte
  • Salçalı sığır kızartması
  • Salçalı börek yahnisi
  • Hindi kızartması
  • Kıymalı bamya
  • Mantar kızartması
  • Yumurtalı ıspanak
  • Patlıcan oturtması
  • Patlıcan silkmesi
  • Patlıcan ekşili
  • Domates dolması
  • Uskumru ızgara
  • Uskumru tava
  • Uskumru dolması
  • Biftek (alangle)
  • Dana yüreği sote
  • Hindi söğüşü
  • Tatar böreği
  • Kıymalı makarna
  • Salçalı pilâv
  • Hamsili pilâv
  • Elmalı pasta
  • Armutlu pasta
  • Meyvalı elmasiye
  • Revani
  • Sütlü pelte
  • Yassı kadayıf
  • Dilberdudağı
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE

ARALIK ayi yemegi :-))

Fırında Sebzeli Lüfer​

Yapımı için malzemeler​

  • 3 adet deniz lüferi
  • 2 adet patates
  • 1 adet tatlı patates
  • 2 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 6-7 dal maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
Kullanılan ürünler:

Fırında Sebzeli Lüfer Tarifi Nasıl yapılır?​

  1. Balıkları iyice temizledikten sonra yıkayıp kurulayın.
  2. Patateslerin kabuğunu soyup dilimleyin, soğan ve sarımsakları doğrayın.
  3. Maydanozu da ince ince doğrayın.
  4. Derin bir kase içerisine; zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber, biberiye, kırmızı pul biber ve maydanozu alıp karıştırın.
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine doğradığınız patatesleri ve soğanları dizin.
  6. Balıkların iki tarafını da hazırladığınız sosa bulayıp patateslerin üzerine koyun.
  7. Kalan sosu da balıkların üzerine gezdirin.
  8. Balıkların üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
  9. Önceden ısıttığınız 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 40-45 dakika pişirmeye bırakın.
  10. 45 dakika sonra yağlı kağıdı çıkarıp 10 dakika daha üzerinin kızarması için pişirin.
  11. Sebzeleriyle beraber tabağa alıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
 
Top