Gül 34
Usta
Ayva Keki Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler- 2 ayva
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 çorba kaşığı un
- 6 yumurta
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı su
- Pudraşeker
Ayva Keki Nasıl Yapılır?
Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor...Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelenmiş ayvaları avucunuzda sıkıp suyunu sıkın. Ayva posasının 1 su bardağı kadarını hamur yoğurma kabına alın. Yumurtaları bir kaba alıp çırpın. Ceviz, un, tozşeker, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu, tarçın ve yumurtaları ayva posasına ilave edip karıştırın.
Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Kek sıcakken ayırdığınız ayva suyunu kekin üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın.
Şurup için, yarım su bardağı tozşeker ve yarım su bardağı suyu tencereye alıp karıştırarak kaynatın.
Keki servis tabağına alın. Şerbeti kekin zerine gezdirerek dökün. Pudraşeker serpip dilimleyerek servis ediniz.