Bademli Tarator Sosu ile Levrek

Papatya

V.I.P
V.I.P


bademli-tarator-sosu-ile-levrek-4055595_6353_300.webp

Malzemeler:

1 büyük levrek(yaklaşık 1 kg.)
1 limon
1 s.bardağı tuzsuz badem
½ s.b. limon suyu
3-4 dilim bayat ekmek
½ s.b. sızma zeytinyağı
Taze çekilmiş karabiber
1 ad. Defneyaprağı
2 diş sarımsak
Tuz

Hazırlanışı:

Bademlerin kabuklarını soyalım ve ince çekelim. Ekmekleri ıslatıp, ezelim ve püre olana dek ezelim. Bademleri de ilave edip işleme devam edelim. Limon suyu ve zeytinyağını ilave ettikten sonra ezilmiş sarımsaklar ile tuzu ekleyelim. Tümünü iyice özleştirdiğimizde sosumuz hazır
demektir.

Eğer sos koyulaşırsa azar azar balık suyu ilave edebiliriz.
Ayıklayıp yıkadığımız Levreği fileto keselim ve 10-15 dk. bir adet defne yaprağı ve biraz tuz ile çok az suda pişirelim. Ardından servis tabağına alarak yanına tarator sosumuzu koyalım. Limon kabuğu rendesi ve maydanoz ile süsleyerek servis edelim.

Afiyet olsun…

 
Geri
Top