- Hellim peyniri için 2-3 blok hellim peyniri kalın kesilmiş
- 80 gr un
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kimyon
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- ayçiçek yağı
- üstü için nane
- Sosu İçin:
- 100 gram süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 adet limon kabuğunun rendesi
1. Un ve baharatları karıştırın ve hellim peyniri parçalarını bu karışıma bulayın.
2. Kızartma tavasına ayçiçek yağını ekleyin hellim peynirlerini kızartmaya başlayın, dışı çıtır olana ve rengi altın sarısı olana kadar.
3. Kızaran hellim peynir parçalarını üstünde kağıt havlu olan bir tabağa geçirin ve yağını süzün.
4. Yoğurt sosu ile sunun.