BAL KABAĞI

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Anavatanı Meksika olan bal kabağında; yılda 8 milyon ton üretimiyle Çin, dünyanın en büyük bal kabağı üreticisidir. Hindistan, Ukrayna ve Rusya ise Çin'i takip eder. Türkiye, dünya bal kabağı üretiminde 8. sırada yer almaktadır. Ülkemizde ise bal kabağı yetiştiriciliği denildiğinde Sakarya, Afyon, Ankara ve Düzce şehirleri ön plana çıkmaktadır. Bal kabağı Cadılar Bayramı'nın da sembolü haline gelmiştir. Çorba, salata, tatlı ve hamur işi tariflerinde kullanılır. Çekirdekleri kuru yemiş olarak tüketilen bu meyve, kabakgiller familyasındandır. Ülkemizde yaygın olarak kış aylarında ve yılbaşında kabak tatlısı olarak tüketilir.

Balkabağının Faydaları Nelerdir?​

-A vitamini bakımından zengindir. Özellikle göz sağlığını korumasıyla bilinir.
-İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde vücudun hastalık direncini arttırır. -Mikroplara karşı doğal bir savunucudur.
-Antioksidan özelliği mevcuttur. Bu sayede toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
-Cildin parlak ve canlı görünmesini sağlar.
-Kötü kolesterolü düşürür ve kalp sağlığını korur.
-Bağırsakların düzenli çalışmasında ve sindirimin kolaylaşmasında etkilidir.
-Manganez, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır ve fosfor içerir.
-Stres ve uykusuzluk gibi sorunların giderilmesini kolaylaştırır.
-Beyaz kan üretimini arttırır ve bağışıklığı güçlendirir.
 
Geri
Top