MALZEMELER:
1 kg. dil balığı
10 arpacık soğan
2 sivri biber
1 kırmızı biber
1 domates
1 kase mantar
1 tutam maydanoz
3 diş sarımsak
tuz
karabiber
sıvıyağ
BEĞENDİSİ İÇİN:
4 közlenmiş patlıcan
3 çorba k. un
2 su b. süt
100 gr. kaşar peyniri
tuz
karabiber
muskat
HAZIRLANIŞI: Balık filetolarını uzun uzun dilimliyoruz. Sivri biberleri ve kırmızı biberi ayıklayıp küp küp doğruyoruz. Domatesi ve mantarları da doğruyoruz. Sarımsakları doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz, sarımsakları ve soğanları soteliyoruz. Peşinden biberleri ve mantarları ilave ediyoruz.
Domatesini de koyuyoruz ve sotelemeye devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz.Ayrı bir tavaya az sıvıyağ döküyoruz ve balıkları koyarak soteliyoruz. Biraz un serpiyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp soteleyip altını kapatıyoruz.Beğendisi için, tencereye tereyağını ve unu koyup kavuruyoruz. Köz patlıcanları küçük küçük doğruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Sütünü veriyoruz ve kıvamını bulana kadar karıştırıyoruz. Koyu kıvamlı olursa biraz daha süt ekleyebiliriz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Muskat cevizini rendeliyoruz. Kıvamı ortaya çıkınca kaşar rendesini katıyoruz ve karıştırıp altını kapatıyoruz. Servis edeceğimiz kiremitleri fırında ısıtıyoruz. Önce beğendi koyuyoruz. Üzerine balıkları ilave ediyoruz. Üstüne de mantarlı biberli harçtan koyuyoruz.Maydanoz yaprakları serperek servis ediyoruz.