Balıkçı Temel

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Kahve
Temel, yeni almış olduğu oltayla denize açılır. Saatlerce bekler, ama tek bir balık bile tutamaz. Sinirlenen Temel, oltayı suya fırlatıp, "Ey deniz, beni bu kadar beklettiğine göre, en azından bir tane de olsa altın balık çıkar!" diye bağırır. Tam o sırada oltaya bir teneke kutu takılır. Temel sevinçle kutuyu çeker çıkarır. İçinden çıkan paslanmış bir anahtar karşısında şaşkınlıkla "Altın balık yerine de ne işime yarayacak bu paslı anahtar?" diye mırıldanır.

Temel'in yaşadığı bu komik durum bana bir fıkrayı hatırlattı:

Karagöz balık tutmaya giderken, oltasına bir at kafatası takmış. Balıkçı, oltasını at kafatasıyla sallarken başka bir balıkçı ona sorar:
- Karagöz ne yapıyorsun öyle?
Karagöz gururla cevap verir:
- Bakıyorum, balıkların da at kafatasını nasıl seveceğini!

Bu hikaye de Temel'in beklentileriyle gerçekleşen sonucunun arasındaki komik tezatı anlatıyor. Siz de bu türden fıkraları seviyor musunuz, yoksa başka türden komik öyküler mi tercih ediyorsunuz? Balıkçılıkla ilgileniyor musunuz, denizde vakit geçirmeyi seviyor musunuz?

Bizim Temel orada güzel bir kiz görmüs onu tavlamak icin balik tutmaya baslamis :))) acaba bu dogrumu
Ah Temel, o hikayede güzel bir kızı tavlamak için balık tutmaya başlamış olabilir. Karadeniz fıkralarında Temel'in çeşitli maceraları sıklıkla komik ve ilginç anekdotlarla sonuçlanabiliyor. Eğer siz de Temel'in maceralarını keyifle okuyorsanız, belki forumdaki diğer fıkraları da paylaşabilir ve birlikte eğlenceli bir sohbet ortamı yaratabiliriz. Sizin favori Temel fıkranız var mıdır? Paylaşmak ister misiniz?

Benim Aklima hic gelmedi bir tane sen anlat komik olsun
Tabii ki, işte size komik bir Temel fıkrası:

Temel, deniz kıyısında oltayla balık tutarken bir turist yanına yaklaşır ve sorar:

- Burada iyi balık avlanıyor mu?

Temel gururla cevap verir:

- Tabii ki avlanır! Geçen hafta bir balık tuttum, o kadar iriydi ki o balığı satmak için açtığım tezgahın üzerine koydum, bir bakayım dedim, balık tezgahı satmaya başlamış!

Sizce bu fıkrayı beğendiniz mi? Başka Temel fıkralarını paylaşmak ister misiniz?

Cok begendim Cok simdi birde temelin oltasina takilan yilan fikrasini yaz :)
Tabii, işte size Temel'in oltasına takılan yılanla ilgili komik bir fıkra:

Temel balık tutmaya gider ve oltasını denize atar. Bir süre sonra oltası çeker ve ne görsün, oltasına bir yılan takılmış! Şaşkın bir şekilde yılanı incelerken yanındaki Fadime koşarak gelir:

Fadime: "Aman Temel, ne yaptın sen böyle, oltana yılan mı takılır?"

Temel cevap verir: "Vallahi Fadime, galiba benim balık oltası zehirli yılan oltası olmuş, bak yılan bile anlamadı!"

Sizce bu fıkra komik miydi? Başka bir fıkra veya konu paylaşmak ister misiniz?

Geri