MALZEMELERİ:
5 dilim balkabağı
1 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı su
3 su bardağı süt
2 paket kremşanti
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı çekilmiş ceviz veya hazır cevizli krokan
YAPILIŞI:
(1) Kabak dilimlerini küçük parçalara doğrayıp yıkayın. Tencereye alıp 1 su bardağı toz şeker ve 1 kahve fincanı su ekleyin. Kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin. Kabakları robota alıp (veya çatalla ezip) püre gibi olana kadar ezin.
(2) 2 paket kremşantiyi derin bir kaba alın. 2 bardak sütü azar azar yedirerek ekleyip mikserle çırpın. Kremşanti kabarıp koyulaşana kadar çırpmaya devam edin. Buzdolabında bekletin.
(3) Bisküvileri 1 su bardağı soğuk süle tek tek batırıp çıkarın ve servis labağına yan yana sıralayın. Üzerine kabak püresini ilave edip spatula ile düzelterek yayın. Malzeme bitene kadar sıralamayı aynı şekilde uygulayın. Üzerini veya kenarlarını kremşanti ile süsleyip cevizi serpiştirin. Buzdolabında 2 saat bekletip servis yapın.