Ozaman güzel sepzeli bulgur pilavi ve meze Çeşidi. Tarifi ve yapılışını yszarmisin. Ayri ayri
Tabii ki! İşte güzel sebzeli bulgur pilavı ve yoğurtlu meze tarifleri:
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy havuç
- Yarım su bardağı bezelye
- Yarım çay bardağı doğranmış taze fasulye
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Bulguru yıkayıp süzün. Sıvı yağ ile birlikte tencerede kavurun.
2. Küp şeklinde doğranmış havuçları, bezelye ve taze fasulyeyi ekleyin. Birkaç dakika kavurun.
3. Üzerine sıcak suyu ekleyin, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
4. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
Yoğurtlu Meze (Haydari) Tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Yarım limonun suyu
- Tuz, zeytinyağı
- Dereotu
Yapılışı:
1. Yoğurdu bir kaseye alın. Üzerine dövülmüş ceviz, ezilmiş sarımsak (isteğe bağlı), limon suyu ekleyip karıştırın.
2. Tuz ve zeytinyağı ile tatlandırın. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!