üniversitede okurken her öğrenci gibi makarna ve yumurta konusunda uzman olmuştum makarnadan sahte mantılar ,makarnaya soslar vb şeyler yaparak acizane soframı kendimce iştah açıcı hale sokmaya çalışıyordum,,bu olay bendeki gizli gurmeliğide ortaya çıkardı artık yaptığım soslar nam salmış herkes benim makarna sosumdan tatmak için elinde bir torba makarna ile bana geliyordu,her denememde sosum daha bir renkli daha bir leziz oluyor,adeta şefin mutfağı programı havasına giriyordum şimdi bu öğrencilik yıllarımın o müthiş hatıralara sebep olan sosumu siz değerli çerez forum takipçileriyle paylaşmak istiyorum..ilk seferlerde tat tam istediğiniz gibi olmasa bile sakın yılmayın devam edin ,belki sizde bir gurmesinizdir ...
malzemeler
3 adet domates
4 adet orta boy kornişon turşu
17 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
1 diş sarımsak
yarım çorba kaşığı domates salçası( yarımdan azda olabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı acı pul biber ( isteğe göre arttırılabilir)
1 çay kaşığı kuru kekik
hazırlanışı
yağda önce zeytini ardından kornişon turşusunu hafiçe kızartın,ardından salça ekleyin ,kabuğu soyulmuş ve ince kıyılmış domatesleri atın,iyice soteledikten sonra baharatlarını atın..domates suyu kalmayana kadar sote olduktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun..
malzemeler
3 adet domates
4 adet orta boy kornişon turşu
17 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
1 diş sarımsak
yarım çorba kaşığı domates salçası( yarımdan azda olabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı acı pul biber ( isteğe göre arttırılabilir)
1 çay kaşığı kuru kekik
hazırlanışı
yağda önce zeytini ardından kornişon turşusunu hafiçe kızartın,ardından salça ekleyin ,kabuğu soyulmuş ve ince kıyılmış domatesleri atın,iyice soteledikten sonra baharatlarını atın..domates suyu kalmayana kadar sote olduktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun..