Sebze Corbasi - 1
İlk haftadan sonra hafta hafta ilaveler yapılarak hazırlanır.3 fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir.
Düdüklü tencere kullanılıyorsa 1 fincan su ile 10-15 dakika pişirilmesi yeterlidir. Süzgeçten aktarılarak hiç ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır. 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.Yukarıdaki gibi pişirilir. Havuçlar ve patatesler tamamıyla ezilerek püre şekline getirilir. Bu pürenin içine yine irmik katılarak yukarıdaki şekilde mamanın hazırlanması tamamlanır.3 çay fincanı s, bir tutam tuz, 1 orta boy patates ek olarak 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler (örneğin ilk gün 3-4 yapraklı maydanoz, ertesi gün bir kaç yaprak ıspanak, ertesi gün bunlara ek olarak 1/4 enginar, ertesi gün 1/4 domates) eklenir. Elde edilen püreye yine 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika pişirilir.Yukarıdaki şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı tereyağı katılır.
Sebze Corbasi - 2
İçindekiler :
2-3 yaprak ıspanak
1 küçük patates
1/4 kabak
1/4 havuç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yapılışı : Sebzeler yıkanır, kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır. Küçük bir tencerede kaynamakta olan suya salınır. Su, sebzelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır. Ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmiş sebzeler ezilerek süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı yağ eklenir.Not: Patates yerine 1 tatlı kaşığı pirinç veya kırmızı mercimek de eklenebilir.
Sebze Corbasi - 3 (2 Porsiyon)
İçindekiler :
1 küçük boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy domates
1 yemek kaşığı mercimek, bulgur veya pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı : Sebzeler iyice yıkanarak küçük küçük doğranır. 1 yemek kaşığı tahıl unu , 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla pişirilir. Tel süzgeçten geçirilerek çocuğa verilir. 1 tatlı kaşığı tavuk eti yada dana kıyma katılabilir. Bebeklere et suyu verilmesi düşünüldüğü kadar yararlı değildir, etin kendisinin ezilerek verilmesi besleyicidir..Not: Çocuklara TUZ 12.aydan sonra çok az olarak verilebilir.
Yogurtlu Sebze Corbasi (1 porsiyon)
İçindekiler :
1 kepçe yoğurt (125cc)
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı buğday veya pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı : Tencereye yoğurt konur az su ile sulandırılırak üzerine herhangi bir sebze doğranır.1 yemek kaşığı tahıl unu zeytinyağıyla pişirilir.
Mercimek Corbasi - 1
İçindekiler
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 su bardağı su
1 çay kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Mercimek ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Ateşin altı kısılır, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir, ezilir, yağ eklenir.
Mercimek Corbasi - 2 (2 porsiyon)
İçindekiler
2 yemek kaşığı mercimek
1 boy havuç
1 küçük boy patates
¼ küçük dilim soğan
1 çay bardağı su
Yapılışı: Bir tencereye 2 yemek kaşığı mercimek, 2 çay bardağı su konur. 1 küçük boy havuç, patates ve soğan rendelenip,1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip pişirilir.
Pirinc - Mercimek Corbasi
İçindekiler
1/2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1/2 yemek kaşığı pirinç
1, 1/4 su bardağı su
1 çay kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Mercimek, pirinç ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir, yağ eklenir. Çorba, pirinç yerine bulgur konarak da yapılabilir.
Tarhana Corbasi - 1 (2 porsiyon)
İçindekiler
Yoğurt (150 cc) (bir buçuk çay bardağı)
Buğday unu (2 yemek kaşığı)
Değişik sebzeler
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Malzemenin hepsi az su eklenerek karıştırılıp pişirilir.Ocaktan inmeye yakınaz zeytinyağı eklenir.
Tarhana Corbasi - 2
İçindekiler
1 su bardağı su
1/2 yemek kaşığı tarhana
1 tatlı kaşığı yağ
Yapılışı: Tarhana soğuk su ile ezilir ve karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir. Tarhana acısız olmalıdır.
Yayla Corbasi
İçindekiler
3/4 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı pirinç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı un
Yapılışı: Pirinç ayıklanır, yıkanır ve su ile haşlanır. Ilımaya bırakılır, yoğurt ve ezilmiş un eklenir. Karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir.
Sutlu Corba
İçindekiler
1 çay bardağı süt (100 cc)
1 yemek kaşığı silme pirinç
Domates suyu (50 cc)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: bir tencereye süt konur 1 silme yemek kaşığı pirinç unu , yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilerek çocuğa yedirilir. Un katılmadığında çok az ekmek içi ufalanıp verilebilir.Not: Bebeklere inek sütü 1 yaşından önce verilmemelidir
İlk haftadan sonra hafta hafta ilaveler yapılarak hazırlanır.3 fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir.
Düdüklü tencere kullanılıyorsa 1 fincan su ile 10-15 dakika pişirilmesi yeterlidir. Süzgeçten aktarılarak hiç ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır. 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.Yukarıdaki gibi pişirilir. Havuçlar ve patatesler tamamıyla ezilerek püre şekline getirilir. Bu pürenin içine yine irmik katılarak yukarıdaki şekilde mamanın hazırlanması tamamlanır.3 çay fincanı s, bir tutam tuz, 1 orta boy patates ek olarak 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler (örneğin ilk gün 3-4 yapraklı maydanoz, ertesi gün bir kaç yaprak ıspanak, ertesi gün bunlara ek olarak 1/4 enginar, ertesi gün 1/4 domates) eklenir. Elde edilen püreye yine 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika pişirilir.Yukarıdaki şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı tereyağı katılır.
Sebze Corbasi - 2
İçindekiler :
2-3 yaprak ıspanak
1 küçük patates
1/4 kabak
1/4 havuç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yapılışı : Sebzeler yıkanır, kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır. Küçük bir tencerede kaynamakta olan suya salınır. Su, sebzelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır. Ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmiş sebzeler ezilerek süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı yağ eklenir.Not: Patates yerine 1 tatlı kaşığı pirinç veya kırmızı mercimek de eklenebilir.
Sebze Corbasi - 3 (2 Porsiyon)
İçindekiler :
1 küçük boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy domates
1 yemek kaşığı mercimek, bulgur veya pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı : Sebzeler iyice yıkanarak küçük küçük doğranır. 1 yemek kaşığı tahıl unu , 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla pişirilir. Tel süzgeçten geçirilerek çocuğa verilir. 1 tatlı kaşığı tavuk eti yada dana kıyma katılabilir. Bebeklere et suyu verilmesi düşünüldüğü kadar yararlı değildir, etin kendisinin ezilerek verilmesi besleyicidir..Not: Çocuklara TUZ 12.aydan sonra çok az olarak verilebilir.
Yogurtlu Sebze Corbasi (1 porsiyon)
İçindekiler :
1 kepçe yoğurt (125cc)
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı buğday veya pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı : Tencereye yoğurt konur az su ile sulandırılırak üzerine herhangi bir sebze doğranır.1 yemek kaşığı tahıl unu zeytinyağıyla pişirilir.
Mercimek Corbasi - 1
İçindekiler
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 su bardağı su
1 çay kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Mercimek ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Ateşin altı kısılır, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir, ezilir, yağ eklenir.
Mercimek Corbasi - 2 (2 porsiyon)
İçindekiler
2 yemek kaşığı mercimek
1 boy havuç
1 küçük boy patates
¼ küçük dilim soğan
1 çay bardağı su
Yapılışı: Bir tencereye 2 yemek kaşığı mercimek, 2 çay bardağı su konur. 1 küçük boy havuç, patates ve soğan rendelenip,1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip pişirilir.
Pirinc - Mercimek Corbasi
İçindekiler
1/2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1/2 yemek kaşığı pirinç
1, 1/4 su bardağı su
1 çay kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Mercimek, pirinç ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir, yağ eklenir. Çorba, pirinç yerine bulgur konarak da yapılabilir.
Tarhana Corbasi - 1 (2 porsiyon)
İçindekiler
Yoğurt (150 cc) (bir buçuk çay bardağı)
Buğday unu (2 yemek kaşığı)
Değişik sebzeler
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Malzemenin hepsi az su eklenerek karıştırılıp pişirilir.Ocaktan inmeye yakınaz zeytinyağı eklenir.
Tarhana Corbasi - 2
İçindekiler
1 su bardağı su
1/2 yemek kaşığı tarhana
1 tatlı kaşığı yağ
Yapılışı: Tarhana soğuk su ile ezilir ve karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir. Tarhana acısız olmalıdır.
Yayla Corbasi
İçindekiler
3/4 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı pirinç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı un
Yapılışı: Pirinç ayıklanır, yıkanır ve su ile haşlanır. Ilımaya bırakılır, yoğurt ve ezilmiş un eklenir. Karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir.
Sutlu Corba
İçindekiler
1 çay bardağı süt (100 cc)
1 yemek kaşığı silme pirinç
Domates suyu (50 cc)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: bir tencereye süt konur 1 silme yemek kaşığı pirinç unu , yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilerek çocuğa yedirilir. Un katılmadığında çok az ekmek içi ufalanıp verilebilir.Not: Bebeklere inek sütü 1 yaşından önce verilmemelidir