Bebeklerde Yumurta Alerjisi Hakkında Bilgi

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Bebeklerde Yumurta Alerjisi Hakkında Bilgi


Gıda maddesi alerjisi olan çocukların çoğu birden fazla gıda maddesine tepki gösterir, ancak yumurta alerjisi sadece tek başına görülür. Beslenmenin sağlıklı ve dengeli olabilmesi için, kesilmesi gereken önemli gıda maddelerinin yerine iyi alternatifler ve telafiler bulmak gereklidir.

Yumurta ve gıda maddesi alerjisi, yetişkinlere nispeten çocuklarda daha yaygındır. Bir çokları, küçük yaşlarda yumurta alerjisinden kurtulmuş olur, ancak bazıları yetişkin yaşlarda da yumurtaya karşı tepki göstermeye devam edebilir.

Tepkiye sebep olan yumurta proteinleridir. Bunlar hem yumurta akında hem de yumurta sarısında bulunur. Bazı yumurta alerjili kişiler, kızartılmış yumurta kokusu ve haşlanmış yumurta buharından dolayı astım ve/veya alerjik nezle belirtileri ile tepki gösterirler. Bazen, gözleme kızartmalarından (yumurta ve süt alerjen buharı) gelen kokular tek başına alerjik tepkiyi tetiklemeye yeterli olabilir.

Gıda maddesi alerjisi, genelde 2 aylık küçük çocuklarda yaygındır ve genelde 4-5 yaşlarında kaybolur. Bazılarında 6-7 yaşlarına kadar devam eder. Yumurta alerjisinin gençlerde ve yetişkinlerde görülmesi nadirdir.
 
Geri
Top