Gül 34
Usta
Beğendili Kebap için gerekli olan malzemeler
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 tane patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tane soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kilo kuşbaşından daha iri doğranmış kuzu eti veya dana eti
Beğendili Kebap nasıl yapılır?
Soğanlar soyulup rendelenir.
Etler bir kap içine alınarak üzerine soğan rendesi ve su eklenerek karıştırılır.
5 – 6 saat kadar buzdolabında bekletilir.
Tereyağı tencerede eritilir ve etler ilave edilip suyu salıp çekene kadar pişirilir.
Patlıcanlar ateşte közlenir.
Közlenen patlıcanların kabukları soyularak 10 dakika kadar limonlu su içinde bekletilir.
Bekletilen patlıcanların suyu süzülür.
Ayrı bir tencerede yağ kızdırılır ve üzerine un ilave edilerek kavrulur.
Kavrulan un ocaktan alınır ve patlıcanlar ile karıştırılır.
Tuz ilave edilip kaşar peyniri rendesi eklenir ve süt ilave edilip karıştırılır.
Hazırlanan püre servis tabağına alınır ve üzerine hazırlanan etten ve sosundan koyulur.
Izgarada pişmiş biber ve domates dilimleri ile servis edilir.
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 tane patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tane soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kilo kuşbaşından daha iri doğranmış kuzu eti veya dana eti
Beğendili Kebap nasıl yapılır?
Soğanlar soyulup rendelenir.
Etler bir kap içine alınarak üzerine soğan rendesi ve su eklenerek karıştırılır.
5 – 6 saat kadar buzdolabında bekletilir.
Tereyağı tencerede eritilir ve etler ilave edilip suyu salıp çekene kadar pişirilir.
Patlıcanlar ateşte közlenir.
Közlenen patlıcanların kabukları soyularak 10 dakika kadar limonlu su içinde bekletilir.
Bekletilen patlıcanların suyu süzülür.
Ayrı bir tencerede yağ kızdırılır ve üzerine un ilave edilerek kavrulur.
Kavrulan un ocaktan alınır ve patlıcanlar ile karıştırılır.
Tuz ilave edilip kaşar peyniri rendesi eklenir ve süt ilave edilip karıştırılır.
Hazırlanan püre servis tabağına alınır ve üzerine hazırlanan etten ve sosundan koyulur.
Izgarada pişmiş biber ve domates dilimleri ile servis edilir.