Ben Bir Sosyal Fobi Mağduruyum

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Ben Bir Sosyal Fobi Mağduruyum

Toplum içinde FARK edilme korkusu diye de tanımlana bilecek Sosyal fobi;

Kişinin sosyal fobi sorunu olduğunu kabul etmesi bile başlı başına BİLİNÇALTINA yapılan bir saldırıdır. Kişi uzun süre sorunu YOK saymış, FARKINDA olmamış, DOĞAL HALİ OLARAK kabul etmiştir.

Ne zamanki bu sorun onun TOPLUM içinde yaşayışını ENGELLEDİĞİNİ fark etmeye başlamış, ondan sonra sorunu kabul etmek ZORUNDA kalmış ve iyileşme çaresi aramaya başlamıştır.

Bu kabul çoğunlukla ZORAKİ bir kabuldür. Haksız yere İşinden kovduğu bir kişiyi GÖNÜLSÜZCE tekrar işe alan iş sahibinin kabulü gibidir. Yani kabul etmiştir ama BENİMSEYİP SAHİPLENMEMİŞTİR! Sahiplenme olmayınca SORUMLULUK duygusu yerleşmemiş demektir.

Sorunun ortaya çıkışında kendi içindeki DİNAMİKLERİN değil de, çevresel etkilerin, başka kişilerin sorumlu olduğu kanısı ağır basmaktadır. ‘'O halde kendi sorumluluğumda olmayan bir durumdan neden ben kurtulmak için SORUMLULUK yükleneyim?'' diyen bir düşünce sistemi ablukası altındadır. Ama kişi tam olarak bunun bilincinde de olmaya bilir.

İçinde bir yerlerde İYİLEŞMEYE olan inancına ENGEL koyar gibidir.

Bir bahane bulsam da tevdiden kaçsam diyen, o iyileşme istemeyen daha doğrusu iyileşmeden bir YARAR beklemeyen, aksine sonucun daha da ZARARLI olacağına inanan bilinçaltı, her hangi bir bahaneyi yakaladığı an da onu, zaten gönülsüz kişiyi tedaviden kaçırır.

İyileşmek isteyen kişi sonunda bu illetten kurtulacağına, kendine güvenerek hayatın tadına varacağına İNANMALI, sonuca ulaşırken kullanılacak yöntemlere inanmalı, sonucu hem kabullenmeli hem de SAHİPLENMİŞ olmalıdır.

Sahiplenmek kendini bu iyi sonuca LAYIK görmektir.

Kendini iyileşmeye layık görmeyen, sadece İYİLEŞMEYECEĞİ kanıtını arayan ya da ben iyileşmeyi kendime pek yakıştıramıyorum ama yinede bir deneyeyim diyen kesinlikle şifa bulamayacaktır.

Kendisi için ENGEL gördüğü her olayda GERİ adım attığı için sorun büyümüş, iyileşmez hale gelmiştir.

Kişi kendisinin bu eksikliğinin ve tedaviden kaçmaya her zaman hazır bir yapı içinde olduğunun farkında olmalıdır.

Benim sorunum RAHATLIKLA ÜSTESİNDEN GELECEĞİM olayları gözümde BÜYÜTMEM ve içimdeki o iyileştirici gücün, mücadele edici gücün FARKINDA olmamadır diyen kişi, hissettiği güçsüzlüğün SAHTE bir güçsüzlük olduğunu, kendi içindeki gerçek güçle bu durumun bir alakasının olmadığını, bir şeylerin kendi GERÇEK GÜCÜNÜ GÖRMESİNİ engellediğini fark eder.

Kendini güçsüz hissediyorsan, bu içinde YETERİ kadar güç olmadığı anlamına gelmez. Sadece bu gücün FARKINDA olmadığın anlamına gelir. Hissettiğin güçsüzlük sahtedir, kendi içindeki gerçek güçle bir alakası yoktur. BAŞARAMAYACAĞIM korkusu bu gerçek gücünü gizleyen en önemli faktördür.

GÜCÜNÜ fark ettikçe bu başaramama korkusunun etkisi azalmaya başlar.

Yukarıda anılan konularda ikna olmuşsan, ilaç tedavisinin de içinde olabileceği sürece başlamak için ne bekliyorsun.

Hayatta BÜTÜN olmak, dirençli olmak seninde hakkın.

Fark ettiğin(yüzleştiğin)-şifa için içsel kabul gösterdiğin, çaba sarf edip savaştığın takdirde; Mutlu-bütün-dirençli ve seçimlerinin sorumluluğuna sahip olmayı bilen olacaksın.

Kendinden ve yakınlarından yeni ve güçlü seni esirgeme!
 
Geri
Top