İngiltere Zihin Sağlığı Vakfı Araştırma Direktörü Dr. Courtney Van de Weyer diyor ki: “İnsanların son zamanlarda edindikleri fast food türü beslenme alışkanlıkları dengeli ve sağlıklı olmaktan çıktı. Araştırmaya göre, yemlerde kullanılan katkı maddeleri ve tarım ilâçları, hayvan organizmasında değişikliğe yol açıyor. Bu sebeple de insanlar, Omega 6 adlı yağ asidini, Omega 3’ten çok daha fazla tüketir hâle geliyor. Bu dengesizliğe vitamin ve mineral eksikliği de eklenince, hafıza problemleri ve depresyon ortaya çıkıyor. Daha ileri dönemlerde ise alzheimer ve şizofreni belirtileri ortaya çıkmaya başlıyor.”
FAYDALI OLANLAR
· Lifli sebzeler,
· Tohumlar ve fındık,
· Buğday, kepek,
· Organik yumurta,
· Doğal yetişen balıklar,
· Meyveler.
ZARARLI OLANLAR
· Kızartılmış fast food yiyecekler,
· Rafine edilmiş ve işlenmiş besinler,
· Fazla çay ve kahve,
· Besinlere konulan bazı ek maddeler,
· Tarım ilâcı kalıntısı olan besinler,
· Alkol, şeker.
FAYDALI OLANLAR
· Lifli sebzeler,
· Tohumlar ve fındık,
· Buğday, kepek,
· Organik yumurta,
· Doğal yetişen balıklar,
· Meyveler.
ZARARLI OLANLAR
· Kızartılmış fast food yiyecekler,
· Rafine edilmiş ve işlenmiş besinler,
· Fazla çay ve kahve,
· Besinlere konulan bazı ek maddeler,
· Tarım ilâcı kalıntısı olan besinler,
· Alkol, şeker.