Sosyal B. Birleşmiş Milletler tarafından kurulan kuruluş...

Birleşmiş Milletler tarafından kurulan kuruluş, ülkemiz de dâhil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde çocuklara yardım faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Ayrıca dünyada yaşanan çocuk hakları ihlallerini takip ederek yapılan ihlallerin giderilmesi için çalışmalar yapmaktadır. Bu kuruluş tarafından her yıl belli bir günde çocuklara özel olarak kutlamalar yapılmaktadır.

Hakkında bilgi verilen kuruluşun adını ve her yıl kutlanan çocuklar dünya gününün tarihini yazınız. (Her soru 5 puandır)(10 puan)

Birleşmiş Milletler tarafından kurulan kuruluşun adı "UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu)"dur. UNICEF, dünyanın birçok ülkesinde çocuklara yardım faaliyetleri gerçekleştirir ve çocuk hakları ihlallerini takip ederek gerekli çalışmaları yapar.

Her yıl, UNICEF'in önderliğinde 20 Kasım tarihinde "Dünya Çocuk Hakları Günü" kutlanmaktadır. Bu özel gün, çocuk haklarının önemine vurgu yapmak, çocuk istismarını önlemek ve çocukların haklarını güvence altına almak adına çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu gün, dünya genelinde çocuk haklarına dikkat çekmek ve çocukların yaşamlarını iyileştirmek için farkındalık yaratmayı amaçlar.

Geri