Hem sütlü hem meyveli bu tatlı yaz aylarının vazgeçilmezi olacak.
Malzemeler
Muhallebi için:
Nasıl yapılır
Muhallebiyi hazırlamak için 5 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un, nişasta, damla sakızı, 1 çorba kaşığı gülsuyu ve 2 su bardağı tozşekeri bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. Margarini de ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra ıslak cam bir kaba boşaltın. Başka bir tencerede böğürtlen jölesi için, böğürtlen, su ve tozşekeri karıştırın. Nişastayı 3 çorba kaşığı su ile açarak karışıma ekleyin. Bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuyan jöleyi muhallebinin üzerine dökün. Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Malzemeler
Muhallebi için:
- 5 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket damla sakızı
- 1 çorba kaşığı gülsuyu
- 2 su bardağı tozşeker
- 1 çay kaşığı margarin
- 1 su bardağı böğürtlen
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 çorba kaşığı nişasta+3 çorba kaşığı su
Nasıl yapılır
Muhallebiyi hazırlamak için 5 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un, nişasta, damla sakızı, 1 çorba kaşığı gülsuyu ve 2 su bardağı tozşekeri bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. Margarini de ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra ıslak cam bir kaba boşaltın. Başka bir tencerede böğürtlen jölesi için, böğürtlen, su ve tozşekeri karıştırın. Nişastayı 3 çorba kaşığı su ile açarak karışıma ekleyin. Bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuyan jöleyi muhallebinin üzerine dökün. Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...