• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Bol cevizli nefis bir içli köfte

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Malzemeler

icli-kofte.jpg

Hamuru için;
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
3 su bardağı sıcak su (kontrollü ekleyelim)
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pulbiber
Karabiber
Tuz
İç harcı için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 tutam maydanoz
Kimyon
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Hazırlanışı
İç harcını hazırlamakla başlayalım. Tavaya, yarım çay bardağı kadar sıvı yağı alalım, rendelenmiş soğanı ilave ederek güzelce kavuralım.
Soğanlar pembeleşince, kıymayı ekleyelim ve kaşığın ucuyla ezerek kavurmaya başlayalım.
Yaklaşık 5 dakika kadar kavurduktan sonra biber salçasını ilave edip kavurmaya devam edelim.
Ocağın altını kapattıktan sonra kimyon, karabiber, pul biber ve tuz, yarım su bardağı çekilmiş ceviz, kıyılmış maydanozu da ilave edip son kez karıştıralım.
İç harcımız hazır, bir kenarda soğuması için bekletebiliriz.
Hamuru için uygun bir kaba köftelik bulgur ve irmiği alalım, sıcak suyu ilave edelim ve kabın üzerini streç filmle kapatalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bu şekilde bekletelim.
Sürenin sonunda suyunu güzelce çeken bulgur ve irmiği tahta kaşıkla karıştıralım.
Ardından un, yumurta, biber salçası, tuz, pul biber ve karabiber, ekleyip yoğurmaya başlayalım.
Tüm malzemeler güzelce karıştıktan sonra içli köfte hamurumuz da hazır.
İster elimizle, ister streç film kullanarak, ya da çeşitli aparatlar yardımıyla harcımız ve içli köfte hamurumuz bitene kadar köftelerimizi şekillendirelim.
Bütün köfteler hazır olduğunda bol kızgın yağda çevirerek kızartalım.
İçli köftemiz servise hazır
 
Top