C caichen Üyecik 3 Eyl 2014 #1 bölme işlemini yapamadım yardım lütfen ay sonunda yakıt hesabı yapacağım 1 kişi 30 gün çalıştı 2.kişi 30 gün çalıştı 3.kişi 16 gün çalıştı yakıt gideri 650 tl nasıl pay edebilirim.
bölme işlemini yapamadım yardım lütfen ay sonunda yakıt hesabı yapacağım 1 kişi 30 gün çalıştı 2.kişi 30 gün çalıştı 3.kişi 16 gün çalıştı yakıt gideri 650 tl nasıl pay edebilirim.
YoRuMSuZ Biz işimize bakalım... TRABZONSPOR 3 Eyl 2014 #2 Eğer sorun sadece 650 'yi çalıştığı güne göre işçilere pay etmekse işlemi şöyle mantığını anlamak açısından uzun yoldan yapalım. A2 hücresinde yakıt tutarı: B sütununda günler ve toplamını alalım. C sütununda ise hesaplamayı yaptıralım. C2 hücresine şu formülü girin. Kod: =($A$2/$B$5)*B2 Not: $ işaretleri hücreyi alt hücrelere sürüklerken değişmemesi için... Bu formülle 650 TL ile toplam gün sayısına (76) bölüp, işçilerin çalıştığı günle çarpıyoruz... D sütunu ise gereksiz sadece hücreleri biçimlendirip simgesi ekledik...
Eğer sorun sadece 650 'yi çalıştığı güne göre işçilere pay etmekse işlemi şöyle mantığını anlamak açısından uzun yoldan yapalım. A2 hücresinde yakıt tutarı: B sütununda günler ve toplamını alalım. C sütununda ise hesaplamayı yaptıralım. C2 hücresine şu formülü girin. Kod: =($A$2/$B$5)*B2 Not: $ işaretleri hücreyi alt hücrelere sürüklerken değişmemesi için... Bu formülle 650 TL ile toplam gün sayısına (76) bölüp, işçilerin çalıştığı günle çarpıyoruz... D sütunu ise gereksiz sadece hücreleri biçimlendirip simgesi ekledik...