Borçlanarak hacca gitmek doğru mudur?

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
Bir Müslümanın hac ibadetiyle yükümlü olması için sağlık ve servet yönünden haccetme imkanına sahip, hür, akıllı ve buluğ çağına erişmiş olması gerekir (Mevsıli, el-İhtiyar, I, 140). Bu itibarla maddi yönden haccetme imkanına sahip olmayan kişilerin borçlanarak hacca gitmeleri gerekmez. Ancak, borçlanarak hacca gitmeleri halinde, hac ibadeti geçerli olur ve kendilerinden hac sorumluluğu da düşer. Diğer taraftan, haccın farz olması için gerekli şartları taşıdığı halde, hac mevsiminde hazır parası bulunmayan ve borç aldığı takdirde bunu daha sonra ödeme gücüne sahip olan kişilerin, bu görevi biran önce ifa etmeleri için, borç alarak hacca gitmeleri uygun olur.

diyanette turizm açıklamsı yapmış sanki,haşa haccı da oyuncak ettiler,bekarı olan,borcu olan hacca gidemez ki,bekar çocuğu olmayacak,borcu harcı olmayacak,evinin bir yıllık geçim parasını ayırıp hacca gidebilir,cübbeli hoca böyle diyor,doğru da diyor.bizde böyle bilip,uygularız ailemde,iyi ki dinimizi bunlardan öğrenmemişiz :)

diyanette turizm açıklamsı yapmış sanki,haşa haccı da oyuncak ettiler,bekarı olan,borcu olan hacca gidemez ki,bekar çocuğu olmayacak,borcu harcı olmayacak,evinin bir yıllık geçim parasını ayırıp hacca gidebilir,cübbeli hoca böyle diyor,doğru da diyor.bizde böyle bilip,uygularız ailemde,iyi ki dinimizi bunlardan öğrenmemişiz :)

Bu konuyla ilgili herhangi bir sitede aksi bulunmamıştır.

Bir başka örnek...

Düzenleyen yönetici:
Bu konuyla ilgili herhangi bir sitede aksi bulunmamıştır.

Bir başka örnek...

ben konuya genel olarak muhalifim,yani din adamlarını topluca eleştirdim,üstüne alınma sakın,dini ticarete döküp,sonra da her şeye olur diyenlereydi sözüm,hala arkasaındayım :) ilim,fıkıh kitapları,bunlar varken,hele hele haccın farzları varken, internette ki genelleşmiş günümüzün ılımlı islamiyetine uygun olanlar onlara uygun değil :)

Düzenleyen yönetici:
ben konuya genel olarak muhalifim,yani din adamlarını topluca eleştirdim,üstüne alınma sakın,dini ticarete döküp,sonra da her şeye olur diyenlereydi sözüm,hala arkasaındayım :) ilim,fıkıh kitapları,bunlar varken,hele hele haccın farzları varken, internette ki genelleşmiş günümüzün ılımlı islamiyetine uygun olanlar onlara uygun değil :)

Tamam o zaman.Bazı kaynaklar yanlış olabiliyor bende akılda soru işareti kalmasın diye bir kaç bir şey daha ekledim ama kalmış yine :P
Doğrulunu yanlışlığını bilmiyorum ama güvenli kaynaklardan almaya çalıştım. :)
İyi Forumlar.

Tamam o zaman.Bazı kaynaklar yanlış olabiliyor bende akılda soru işareti kalmasın diye bir kaç bir şey daha ekledim ama kalmış yine :P
Doğrulunu yanlışlığını bilmiyorum ama güvenli kaynaklardan almaya çalıştım. :)
İyi Forumlar.

yoo,haber kaynağında sıkıntı yok,sıkıntı ılımlı islam diyerek islamı değişitrenler de :)

iyi forumlar :)

Geri