Boyoz Tarifi
Kendimi aşıyorum..sizlere Boyoz Resimli tarifi vereceğim ..Öncelikle Boyoz nedir diyenler için Boyoz İzmir e özgü bir hamur işi..Bana kalsa tarifi oldukça basit resimde de görüldüğü gibi hamuru yağa atıyorsunuz açıyorsunuz yuvarlıyorsunuz pişiriyorsunuz ..haa bide üstüne bişey sürüyorsunuz sarı galiba yumurta ..ben en çok peynirlisi ni severim yolunuz izmire düşerse mutlaya yemeden dönmeyin Neyse ben konuyu daha fazla uzatmadan tamamen alıntı olan tarifimi mi vereyim
İzmir’in Meşhur Boyoz TarifiMalzemeleri:
2 su bardağı un-
1 su bardağı su-
1 tatlı kaşığı sirke-
1 tatlı kaşığı limon suyu-
1 tatlı kaşığı sıvı yağı-
1 su bardağı sıvı yağı-
Yarım tatlı kaşığı tuz
İçine peynir, kabak, patates, vs. isteğinize göre ekleyebilirsiniz.Kabaklısına patlıcanda eklenir. Görüldüğü gibi yağlı değildir ve izmirlilerin vazgeçilmezidir. Sabah kahvaltıda yada akşamları yumurta ile çok tüketilir.
Boyoz Yapılışı:
Patatesleri haşlıyoruz. Soyduktan sonra ezerek isteğe göre rendelenmiş eski kaşar, tulum veya beyaz peynirle karıştırıyoruz. Kabaklısını patlıcan ve kabaklarını bir tavada soteliyoruz. Daha sonra soğan domates ile birlikte rendeliyor ve karıştırıyoruz.Unu bir kaba döküyoruz. Havuz yapıyoruz. Ortasına limon, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ , sirke ve tuzu ekleyerek 15 dk yoğuruyoruz. Daha sonra derin bir kaba 1 su bardağı sıvı yağ döküyoruz. Daha sonra hamurumuzdan top top parçalar kopararak 10-15 dk dinlendiriyoruz. Daha sonra hamur topağını yağdan alarak ortasına yaptığımız iç malzemeyi içine yayıyoruz daha sonra 4 köşesi ortasına gelecek şekilde katlıyoruz. Önceden ısıtılmış olan fırınımızda ortalama 20 dk pişirerek sıcak servis yapıyoruz.
Buda Boyozun resimli tarifi
Kendimi aşıyorum..sizlere Boyoz Resimli tarifi vereceğim ..Öncelikle Boyoz nedir diyenler için Boyoz İzmir e özgü bir hamur işi..Bana kalsa tarifi oldukça basit resimde de görüldüğü gibi hamuru yağa atıyorsunuz açıyorsunuz yuvarlıyorsunuz pişiriyorsunuz ..haa bide üstüne bişey sürüyorsunuz sarı galiba yumurta ..ben en çok peynirlisi ni severim yolunuz izmire düşerse mutlaya yemeden dönmeyin Neyse ben konuyu daha fazla uzatmadan tamamen alıntı olan tarifimi mi vereyim
İzmir’in Meşhur Boyoz TarifiMalzemeleri:
2 su bardağı un-
1 su bardağı su-
1 tatlı kaşığı sirke-
1 tatlı kaşığı limon suyu-
1 tatlı kaşığı sıvı yağı-
1 su bardağı sıvı yağı-
Yarım tatlı kaşığı tuz
İçine peynir, kabak, patates, vs. isteğinize göre ekleyebilirsiniz.Kabaklısına patlıcanda eklenir. Görüldüğü gibi yağlı değildir ve izmirlilerin vazgeçilmezidir. Sabah kahvaltıda yada akşamları yumurta ile çok tüketilir.
Boyoz Yapılışı:
Patatesleri haşlıyoruz. Soyduktan sonra ezerek isteğe göre rendelenmiş eski kaşar, tulum veya beyaz peynirle karıştırıyoruz. Kabaklısını patlıcan ve kabaklarını bir tavada soteliyoruz. Daha sonra soğan domates ile birlikte rendeliyor ve karıştırıyoruz.Unu bir kaba döküyoruz. Havuz yapıyoruz. Ortasına limon, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ , sirke ve tuzu ekleyerek 15 dk yoğuruyoruz. Daha sonra derin bir kaba 1 su bardağı sıvı yağ döküyoruz. Daha sonra hamurumuzdan top top parçalar kopararak 10-15 dk dinlendiriyoruz. Daha sonra hamur topağını yağdan alarak ortasına yaptığımız iç malzemeyi içine yayıyoruz daha sonra 4 köşesi ortasına gelecek şekilde katlıyoruz. Önceden ısıtılmış olan fırınımızda ortalama 20 dk pişirerek sıcak servis yapıyoruz.
Buda Boyozun resimli tarifi