• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu yarışmamız başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de yarışmada görmek istiyoruz...

Braxton-Hicks kasılmaları

MeRciMeK

V.I.P
V.I.P
Hamileliğin dezavantajlarından biri de sık kasılmalar. Özellikle hamileliğin son aylarına doğru daha da artan ve yalancı diye de bilinen Braxton-Hicks kasılmaları...

Bu kulağa tuhaf gelen sözcüğü daha önceden belki duydunuz, belki de ilk defa duyuyorsunuz. Bebek bekliyorsanız, anlamını bir an önce öğrenmenizde yarar var.

Günümüzde zaman zaman yalancı kasılmalar olarak da adlandırılan Braxton Hicks kontraksiyonları (kasılmaları), genelde hamileliğin son 3 ayında başlar. Zaman zaman ikinci 3 aylık dönemde de gözlenebilir. Rahminizi oluşturan kaslar, 30-60 saniye kadar kasılır ve sonra gevşer. Bu kasılmaların süresi zaman zaman iki dakikaya kadar uzayabilir.

Braxton Hicks kasılmalarının şiddeti sabit değil, değişkendir. İki kasılma arasındaki süre çok kısa değildir, olup olmayacağı ya da ne zaman geleceği önceden tahmin edilemez. Ritmik yani düzenli değildir, ağrıdan çok rahatsızlık verir. Sıklığı ve şiddeti giderek artmaz. Braxton Hicks kasılmaları, rahim ağzında açılma ya da incelmeye neden olmaz. Doğum zamanı yaklaştıkça kasılmaların şiddetinde ve sıklığında bir artış görülebilir. Bu kasılmalar, rahim ağzının doğuma hazırlanmasıyla açılması ve incelmesine yardımcı olabilir.

Tetikleyen durumlar
Bebeğiniz ya da siz çok hareketli ve aktifseniz, birisi karnınıza sertçe dokunursa, mesaneniz çok doluysa, cinsel ilişki yaşamışsanız ve uzun süre susuz kaldıysanız Braxton Hicks kasılmaları tetiklenebilir. Bu kasılmaların önüne geçmek için bazı basit öneriler işe yarayabilir. Örneğin pozisyon değiştirin, uzun süredir ayakta ve dolaşıyorsanız uzanın. Kasılmalar siz oturur ya da uzanırken başlamışsa kısa bir yürüyüşe çıkın, ılık bir duş yapın. 4-5 bardak su için. Bu basit önlemlerle kasılmalar geçmiyor, sıklığı, şiddeti ve yarattığı rahatsızlık giderek artıyorsa zaman kaybetmeden doktorunuza haber verin.
 
Geri
Top