Bugün Bayram Çocuklar

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
İşgal girişimlerine başkaldıran Türk Milleti, Yüce Atatürk'ün önderliğinde yürüttüğü Kurtuluş Savaşı'yla, tarih önünde büyük bir sınav vermiş, haklılığını tüm dünyaya kanıtlamıştır.

Umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı sancılı bir dönemde açılan TBMM, dünyada bir benzeri daha olmayan istiklal mücadelesinin, en büyük ve en anlamlı milli mutabakatının içinde doğarak, milli egemenliğin en somut göstergesi, geleceğimizi aydınlatan bir meşalesi olmuştur. Kurtuluş Savaşı'yla yalnızca vatan toprakları kurtarılmamış, aynı zamanda laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti de kurulmuştur. Ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara rağmen, milletten aldığı yetkiyi, yine milletimizin beklentileri doğrultusunda layıkıyla kullanan TBMM, bize istiklalimizi geri veren Cumhuriyetimizi kuran gazi bir Meclis'tir. TBMM, demokratik rejimimizin kalbidir. TBMM'nin açıldığı günü Bayram olarak çocuklara armağan etmesi, Yüce Önder Atatürk'ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk 'Beni görmek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir' demiştir."

Tarihi büyük ve unutulmaz zaferlerle, kahramanlıklarla dolu Türk Milletinin Kurtuluş Savaşından başarıyla çıkmasında büyük pay sahibi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi; ulusal egemenliğe dayalı, yeni Türk Devletinin sağlam temellerini oluşturmuştur. Milletimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun....

Geri